Abant Gölü, Bolu

Gölün çevresi çam, köknar ve kayın ağaçlarından oluşan ormanlarla kaplıdır. Alıç, kuşburnu, böğürtlen, çilek gibi meyveli bitkiler, çeşitli mantarlar ve kokulu dağ çiçekleri de bitki örtüsünü zenginleştirir. Gölde, Abant alası denen bir alabalık türü ve benekli mercanbalığı çok boldur. Balık avı denetim altına alınmıştır. Gölün yakınında alabalık ve geyik üretmek için kurulmuş iki istasyon vardır. Havuzlarda üretilen yavru alabalıklar gölde doğal gelişmeye bırakılır. Soylarının tükenmemesi için bu istasyonda üretilen geyikler ise iyice geliştikten sonra doğaya salınır.
Ayrıca gölün çevresindeki düzlüklerden sonra başlayan ve yüksekliği 1.770 metreye ulaşan Abant Dağları küçük akarsuların açtığı vadilerle yarılmıştır.
Abant Konaklama Ücretleri Ne Kadar ?
Abant Gölü Giriş Ücreti Ne Kadar ?
Aracınız ile Abant Gölü'ne giriş yapacaksınız 6 TL giriş ücreti ödedikten sonra göl etrafında aracınızla dolaşabileceğiniz gibi park yerlerini kullanıp yayan da gezebilirsiniz. Ya da isterseniz at arabaları ile ucuz bir şekilde göl etrafında gezebilir, temiz oksijeni ile doğanın ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Abant Gölü'ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım
Abant'a gidebileceğiniz en kısa yol Anadolu Otoyolu üzerindendir. İstanbul'dan gelenler için; Kaynaşlı ayrımından otoyoldan çıkarak, Bolu Dağı'nı tırmanmanız gerekmektedir. Dağın bitiminde bulunan Abant sapağından girerek 22 km sonra Abant Gölü Milli Parkı'na ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok