Müze Kart

Müze Kart Nedir? Nasıl Alınır?

Müze Kart nedir sorusunun cevabını bu yazımızdan bulabilirsiniz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir kart olan MüzeKart, 300’ü aşkın müze ve örenyerini indirimli olarak ziyaret etmenizi sağlamaktadır. ”Müze müze gezdiren” Müze Kart, farklı konseptlere sahiptir. MüzeKart+, MüzeKart İndirimli, Museum Pass İstanbul, Museum Pass Ege, Museum Pass Akdeniz, Museum Pass Kapadokya ve Museum Pass  Turkey bu farklı kart modelleridir.

Müze Kart Nedir?

Müze Kart Nedir? 2019 yılı itibariyle MüzeKart çeşitleri ve fiyatları şu şekildedir:

MüzeKart+: Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki müzelerin birçoğunda geçerli olan MüzeKart+, müzelere sağladığı ücretsiz girişlerin yanında etkinlikler için de indirim sunmaktadır. Devlet Tiyatroları’nda %40 indirim sunan MüzeKart+, birçok özel müzede de çeşitli indirimler sağlamaktadır. MüzeKart+ yıllık ücreti 100 TL’dir.

MüzeKart İndirimli: Milli Eğitim Bakanlığı ve özel ilk, orta öğretim okulları için geçerli olan kartlarını ibraz eden öğretmenlerle birlikte 18 yaşın üzerindeki öğrenciler için sunulan MüzeKart İndirimli, Kültür ve Turizm  Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve ören yerini ücretsiz ziyaret etmek imkanı sunmaktadır. MüzeKart İndirimli kartın ücreti, yıllık 70 TL’dir.

Museum Pass İstanbul: İstanbul’daki tarihi ve kültürel mekanların birçoğunu ücretsiz olarak gezmeye olanak sağlayan Museum Pass İstanbul, sıra beklemeden geçiş imkanı da sunmaktadır. 120 saat (5 gün) boyunca geçerli olan Museum Pass İstanbul, 225 TL’ye satılmaktadır.

Museum Pass Ege: İzmir, Aydın ve Muğla illerindeki müzelerle ören yerlerinde geçerli olan Museum Pass Ege, her bir müzeye bir giriş hakkı vermektedir. İlk kullanıldığı tarihten itibaren 7 gün süreyle geçerli olan kartın bedeli, 175 TL’dir.

Museum Pass Akdeniz: Antalya, Mersin ve Adana illerindeki müzelerle ören yerlerinde geçerli olan Museum Pass Akdeniz, her bir müzeye bir giriş hakkı vermektedir. İlk kullanıldığı tarihten itibaren 7 gün süreyle geçerli olan kartın bedeli, 160 TL’dir.

Museum Pass Kapadokya: Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Göreme Açıkhava Müzesi, Göreme Karanlık Kilise, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Özkonak Yeraltı Şehri, Nevşehir Müzesi, Çavuşin Örenyeri, Hacıbektaş Müzesi, Zelve-Paşabağlar Örenyeri, Aksaray Manastır Vadisi Örenyeri, Aksaray Müzesi, Nevşehir Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir Ürgüp Nikolas Manastırı’na girişleri 1 kez ücretsiz olarak yapmanızı sağlayan Museum Pass Kapadokya’nın ücreti, 3 günlük 175 TL’dir.

Museum Pass Turkey: Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve örenyerinde geçerli olan Museum Pass Turkey, her müze için 1 kere kullanılmaktadır. Kullanıldığı tarihten itibaren 15 gün geçerli olan kartın ücreti ise 310 TL’dir.

Müze Kart Nedir?
Müze Kart Nedir?

300’den fazla müze ve örenyerini ücretsiz olarak ziyaret etme imkanı sunan MüzeKart’ın geçerli olduğu yerlerin tam listesi ve Müze Kart Nedir? hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. MüzeKart satın almak için Muze.gov.tr sitesini kullanabilirsiniz. Gezilecek yerler hakkında bilgi almak için Tatil Ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir