Yalova Armutlu Kaplıcaları

Yalova iline bağlı Armutlu ilçesi, Armutlu Kaplıcaları ile oldukça meşhur bir yerdir. Armutlu ilçesinin 2,5 kilometre kadar kuzeyinde bulunan bu kaplıcalar, her derde deva olan şifalı sularıyla ünlüdür. Yörenin asıl geçim kaynağı zeytincilik olmasına rağmen, kaplıcalar için yapılan tesisler de önemli bir geçim kaynağıdır.

Yalova, Armutlu Kaplıcaları’nda bulunan suyun içerisinde sülfat, bikarbonat, klorür, kalsiyum, soydum ve karbondioksit gibi mineraller bulunmaktadır. Armutlu ilçesinde bulunan bu kaplıcaların bir diğer özelliği de radyoaktivitesinin yüksek olmasıdır. Bu sular, hem banyo amaçlı hem de içme amaçlı olarak kullanılabilmektedir.

Armutlu ilçesinin kaplıcalarında konaklama amaçlı tesisler de bulunmaktadır. Her türlü ihtiyaca cevap verebilen bu tesislerde, odadan akan şifalı sularla banyo yapabilirsiniz. Aynı zaman tesis içinde bulunan havuzlara girerek hem keyifli vakit geçirebilir hem de şifalı sulardan yararlanabilirsiniz.

Armutlu kaplıcalarında suyun sıcaklığı 57 730C, ph değerleri 6,2 – 6,5, akış hızı ise 10 lt/sn dir. Kaynaklarda mineral miktarı 2100–2421 mg. arasındadır. Banyo ve içme kürlerine uygundur.

Yalova’da gezilecek yerlerle ilgili bir diğer yazımızı, Yalova Karaca Arboretum başlıklı yazıdan okuyabilirsiniz. Yalova’nın önemli bir diğer termal turizm merkezi olan Termal ilçesiyle ilgili yazımızı da Yalova Termal Gezilecek Yerler konumuzdan okuyabilirsiniz.

Yalova Armutlu Kaplıcaları
Yalova Armutlu Kaplıcaları

Yalova Armutlu Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir? Nerede? Ulaşım

Yalova il merkezine 51 kilometre mesafedeki Armutlu Kaplıcaları, Armutlu ilçe merkezine ise 4 kilometre uzaklıktadır. Armutlu ve Yalova-Çınarcık istikametlerinden asfalt yol ile ulaşım sağlanabilen kaplıcalara yaz döneminde İstanbul Yenikapı’dan her saat deniz otobüsü seferi bulunmaktadır. Ayrıca Yalova merkez ve Gemlik ilçelerinden düzenli olarak otobüs seferleri yapılmaktadır. Kaplıcaların tam konumu için Google Maps linkine göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum