Ordu Perşembe Gezilecek Yerler

Karadeniz’in Ordu ilinin güzel ilçelerinden biri olan Perşembe gezilecek yerler listesi, saklı güzellikleri ile sizleri bekliyor. Eğer yolunuz Karadeniz taraflarına düşerse, Perşembe de göreceğiniz diğer güzellikler gibi ayrı bir yere sahip.

Ordu Perşembe Gezilecek Yerler

Perşembe ilçesi, Ordu şehir merkezine yaklaşık 15 dakika uzaklıkta. Yeni yapılan Karadeniz yolu nedeniyle, artık eski kalabalığı yok ilçenin. Önceden Ordu, Giresun, Trabzon, Rize yönüne giden araçlar, sahil yolunu kullanarak Perşembe’den geçiyordu. Şimdilerde ise sadece geçmişi özleyenler ve biraz manzara görmek isteyenlerin tercih ettiği bir yol durumunda.

Perşembe ilçesinde halkın çok büyük bir çoğunluğu geçimini fındık üreticiliğinden ve balıkçılıktan kazanıyor. Yaz aylarında ayrı bir güzel oluyor Perşembe. Almanya’dan gelen misafirlerle birlikte, daha bir renkli oluyor. Bu küçük ve şirin ilçenin bir tarafı yemyeşil dağlarla, diğer tarafı ise masmavi bir deniz ile kaplı.

Ordu Perşembe Gezilecek Yerler
Ordu Perşembe Gezilecek Yerler

Çaka Plajı

Perşembe ilçesine bağlı Beyaz Kum Plajı, ilçede denize girmek için en çok tercih edilen ve en ideal yer. Halk buraya Çaka Plajı diyor ve daha çok da o şekilde kullanılıyor.

Perşembe ilçesinin en çok turist çeken yerlerinden biri ise Yasonburnu Yarımadası. Perşembe’ye 15 kilometre uzaklıkta, Çaytepe mevkisinde bulunan yarım ada üzerinde bir kilise ve deniz feneri bulunuyor.

Perşembe Çaka Plajı
Perşembe Çaka Plajı

Yasonburnu Kilisesi

Yarımada üzerinde Yasonburnu kilisesi, 1868 yılında bölgede yaşayan Rumlar tarafından inşa edilmiştir. Kilise, yakın bir zaman önce Ordu Valiliği öncülüğünde restorasyon geçirmiştir. Günümüzde hala ayakta duran kilise, ziyaretçilerin ilgisini görmeye devam ediyor. Yasonburnu Kilisesi, Karadeniz sahillerinde deniz kenarında bulunan tek kilise olma özelliğine de sahiptir.

Yarımada üzerinde inşaat yapmak yasak olduğu için, bölgede yapılaşma bulunmuyor. Yarımada’da bir adet açık hava restoranı bulunuyor. Burada yemek yiyip, bir şeyler içebileceğiniz bir açık hava restoranı bulunuyor. Kilise hakkında detaylı bilgi edinmek için Yason Kilisesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Perşembe Yasonburnu Kilisesi
Perşembe Yasonburnu Kilisesi

Ordu Perşembe’ye Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ordu’nun Perşembe gezilecek yerler listesine gitmek için öncelikle otobüs ile Ordu Otogarı’na gitmek gereklidir. Ordu şehir merkezine vardıktan sonra Perşembe minibüsleri ile yaklaşık 20-30 dakikada Perşembe ilçesine ulaşabilirsiniz.

Özel araç ile Perşembe ilçesine gitmek için ise Samsun-Ordu sahil yolunu kullanmanız gerekmektedir. Eski yol olarak bilinen Perşembe Yolu, yeni Samsun-Ordu otoyolunun aksine sahilden geçmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum