GramafonCafeAnkara

Ankara Gramofon Cafe

Ankara Gramofon Cafe, Ankara Kalesi’ne çıkan yokuşta bulunan küçük bir işletmedir. Burayı ilginç yapan özellik ise taş plaklar, eski saatler ve Yeşilçam posterleri ile dolu adeta küçük bir sanat müzesi olmasıdır.

Gramofon Cafe’nin sahibi Ali Okan Bey, yıllar boyunca topladığı plakları burada sergiliyor. Hatta meraklıları için bazı plakları veya aletleri satıyor, takas ediyor ve satın alıyor. Gramofoncu Ali olarak bilinen Ali Bey, gramofonların tamir işlerini de kendisi yapıyor ve bundan da büyük bir zevk duyuyor.

Dışarıdan sade bir görüntüye sahip olan kafenin içine girdiğiniz zaman, kendinizi farklı bir ortamda buluyorsunuz. Gramafon Cafe’nin duvarları Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinin afişleriyle kaplı. Mekanın havasına göre hazırlanmış tahta sandalyelere otururken, Sanat Güneşi Zeki Müren’in eserleriyle kulaklarınız pası silinecek.

Gramofon Cafe’nin hemen arka kısmında bulunan küçük bölümde, kafe sahibi Ali Bey’in biriktirdiği plaklara, taş plaklara ve gramofonlara göz atabilirsiniz. Yerli ve yabancı pek çok plağın bulunduğu bölümde, en dikkat çekici koleksiyon ise Orhan Gencebay üzerine oluşturulmuş. Orhan Gencebay hayranı olan Gramofoncu Ali, sanatçının bütün eserlerini toplamış.

Ankara Gramofon Cafe Yemekler

Kafenin menüsü genel olarak aperitiflerden oluşuyor. Tost ve gözleme tarzı yiyeceklerin tadına bakabilirsiniz. Buranın ziyaretçileri genellikle kahve veya çay tercih ediyor. Ayrıca taze limonata ve diğer içeceklerden de bulmanız mümkün.

Gramafon Cafe Ankara
Ankara Gramofon Cafe

Gramofon Cafe Nerede ? Ulaşım

Gramofon Cafe, Ankara’nın Altındağ semtinde bulunuyor. Ankara Kalesi’ne çıkan Samanpazarı’nın hemen üzerinde bulunan Koyunpazarı Sokak’ta bulunan kafeye ulaşmak çok zor değil. Ankaray metroyu kullanarak Kurtuluş metro istasyonunda indikten sonra 20-40 TL arasında bir ücret ödeyerek taksiyle ulaşım sağlayabilirsiniz. İsterseniz Kurtuluş’tan veya Sıhhıye’den yürüyerek yaklaşık 30 dakikada Gramafon Cafe’ye ulaşabilirsiniz.

Telefon: 0312 309 45 78
Adres: Koyunpazarı Yokuşu No:28 Samanpazarı / ANKARA

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum