Ünye Sahilköy Köyü

Ordu’daki Ünye Sahilköy, tatilciler için sıra dışı ve güzel bir tatil imkanı sunuyor. Eko Turizm Köyü haline getirilen Sahilköy’de doğal yaşam ile iç içe, stresten ve sıkıntıdan uzak bir tatil geçirmeye hazır mısınız ? Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) finansal olarak destek çıkmasıyla yeniden düzenlenen Sahilköy, Karadeniz Bölgesi’nin Eko Turizm Köyü haline dönüştürülmüş.

“Ordu Dünya Turizm Markası Oluyor” projesinden yola çıkılarak köyde yapılan değişiklikler, köye gelen turistlerin doğa ve deniz ile iç içe olan bu köyde unutulmaz bir doğa tatili geçirmelerine olanak sunuyor.

Ünye Sahilköy Konaklama

Eko Turizm Köyü’nde konaklamak da mümkün. Tatil için bu bölgeyi tercih eden turistler için, farklı seçenekler düzenlenmiş durumda. Bunun için Ünye ilçesinde bulunan otellerin yanı sıra, yeni düzenlemelerle turizme katılan Sahil Köyü’ndeki köy evleri de tercih edilebiliyor. Turistlerin rahat bir şekilde konaklayabilmesi için yeniden düzenlenen köy evlerinde profesyonel bir şekilde hizmet veriliyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Marka Kent Ordu Eko Turizm Sorumlusu Özlem Cabir, “Köy evlerinin turistlerin konaklayabilecekleri hale getirilmesi aşamasında özellikle hijyen koşullarına çok dikkat ettik. Yaptığımız her düzenleme ve yenilemede önceliğimiz hijyen koşullarının iyi olması yönündeydi. Şimdi bu evlerde konaklayan herkes profesyonel hizmet alıyor, kişiye özel havlu ve çarşaflar var, bütün bunların temizliğine özel bir önem veriliyor.” şeklinde konuştu.

Ünye Sahilköy Köyü, özellikle Sivas ve Tokat illeri başta olmak üzere bir çok bölgeden ziyaretçi akınına uğruyor. Karadeniz’in iç bölgelerinde yaşayan insanlar, denize girmek için bu bölgeyi tercih ediyor. Marka Kent Ordu ekibinin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, “Eko Turizm Köyü” statüsü ile birlikte turist sayısında artış beklediklerini söyledi.

Deniz turizminin hem Ünye, hem de Sahil Köyü için önemli olduğunu vurgulayan Çelik, “Sahil Köyü, yazın doğa ile iç içe denize girmek isteyenlerin uğrak yeri. Ünye’deki otellerin çeşitliliği de konaklama için farklı alternatifler sunuyor, şimdi buna bir de köy evlerinde konaklama avantajı eklendi. Bu da turizm için çok önemli bir kazanımdır. Deniz turizmi zaten vardı, şimdi yeni düzenlemelerle birlikte eko turizm de olacak. Artık Sahil Köyü dilden dile dolaşacak ve Karadeniz’de turistlerin yeni alternatif turizm adresi olacak.” dedi.

Ünye Sahilköy
Ünye Sahilköy

Sahil Köyü’nde Neler Yapılır ?

Eko Turizm Köyü’nde deniz ve kıyı turizminin yanı sıra yöresel özellikler ön plana çıkıyor. Bölgede, yöresel yemeklerden tadabiliyor, süpürge ve semer yapımlarını izleyebiliyorsunuz. Ayrıca doğa ile iç içe olan köyde fındık bahçelerinin içinde doğa yürüyüşleri, dalından taze meyve sebzelerin toplanması, ineklerin sağılması, yumurtaların toplanması ve tavuklara bakılması gibi köy yaşantısının özelliklerini bire bire yaşayabiliyorsunuz.

Ünye Sahilköy
Ünye Sahilköy

Ünye Sahilköy Köyü’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ordu’nun Ünye ilçesinin bir köyü olan Sahilköy, ilçenin batı tarafındadır. Ünye şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Sahilköy’e köy yolundan ulaşım sağlanmaktadır. İlde gezilecek turistik noktalar için Ordu Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum