ButikOtelNedir

Butik Otel Nedir ?

Büyük otellerin kalabalıklığından ve sıradanlığından sıkıldınız mı? Butik oteller, büyük otel veya tatil köyleri yerine daha özel konaklama seçenekleri arayanlar için güzel bir alternatif.

Bu oteller genellikle küçük, kişiye özel, otantik veya tarihi olarak nitelendirilmektedir. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yer alan bu otellerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Butik Otel Nedir ?

Butik otel kavramı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından öncelikle değişik ve özgün olan konaklama yerleri için kullanılıyor. Elbette özgün olmak butik otel statüsüne girebilmek için yeterli değil.  Mimari tasarımda, dekorasyon ve kullanılan malzemede özgünlük aranmasının yanı sıra; üstün standart ve yüksek kalite şartları, butik otel olabilmenin standartlarından bazıları.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 43.maddeye göre aşağıdaki belirtilen standartlara sahip ve en az on odalı otelleri, bu otel statüsünde sayıyor.

a) Modern, reprodüksiyon, antika gibi özelliği olan mobilya ve malzemeler ile tefriş ve dekorasyon,
b) Beş yıldızlı otel odaları için belirlenen nitelikleri taşıyan konforlu odalar,
c) Kapasiteye yeterli kabul holü, kahvaltı salonu, oturma salonu,
d) Yönetim odası,
e) Alakart lokanta,
f) Genel mahallerde klima sistemi,
g) Yirmidört saat oda servisi,
h) Çamaşır yıkama ve kuru temizleme hizmeti,
j) Otopark hizmeti,
k) Odalara, müşteri tarafından seçilen en az bir adet günlük gazete servisi.

Küçük ve Butik Oteller Rehberi

Küçük ve butik oteller için derlenen alanındaki en iyi sitelerden bir tanesi Küçük Oteller sitesi. 2004 yılında kurulan site, her yıl bünyesindeki üye otelleri denetleyerek ziyaretçileri için birbirinden güzel konaklama seçenekleri sunuyor.

Restore edilen küçük oteller, pansiyonlar, oteller, dağ evler, tarihi konaklar ve konuk evleri gibi bir çok statüde, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde bulunan en güzel oteller site yönetimi tarafından derleniyor.

Sitede yer alan üye otellerin genel bilgilerine, fotoğraflarına ve Küçük Oteller sitesi tarafından verilen puanlarına ulaşabiliyorsunuz. Otel tanıtımlarının yanı sıra; gezi yazıları ve tatil için uygun fırsatlar da ziyaretçilere sunuluyor.

Site Adresi: www.kucukoteller.com.tr

Tatil Ana sayfasından gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Küçük ve Butik Oteller Rehberi
Küçük Oteller sitesinin hazırladığı ”Butik & Küçük Oteller” kitabı.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum