Tashirojima Japonya

Kedi Severlerin Görmesi Gereken Yerler

Kedi Severlerin Görmesi Gereken Yerler yazısıyla gezilecek yerler arasında kedilerle öne çıkanlar öğrenebilirsiniz. Kediler , şehir hayatında en çok karşılaştığımız hayvan türlerinden. Evimizde de beslediğimiz bu canlıları sevenlerin görmesi gereken yerler bulunuyor. Milliyet Tatil sitesi, ”Kedi severlerin görmesi gereken yerler” başlığı altında, kedilere sempati duyan insanlar için gezi önerilerinde bulunmuş. İşte o liste ve Dünya’da kedilerin ortamını görmeniz gereken yerler:

Kedi Severlerin Görmesi Gereken Yerler

1-) Tashirojima – Japonya

Tashirojima Japonya
Kedi Severlerin Görmesi Gereken Yerler

Japonya’da yer alan kedi kafelerinden önce yine bu ülkede bulunan kedi dostlarımıza konuk olacağız. Japonya’da bulunan Tashirojima Adası’nda sadece kediler yaşıyor. Hatta bu adanın bilinen adı; ”Kedi Adası”. Köpeklerin kabul edilmediği bu adada, kedi dostlarımız hayli huzurlu görünüyor.

2-) Kedi Kafeleri – Japonya

Kedi Kafeleri Japonya

Japonya’da pek çok kişinin evinde kedi bakılmasına izin verilmiyor. Genel olarak küçük bir mimari yapıya sahip Japon evleri, kedi beslemeye pek müsait değil. Ama kedi severler Japonya’da unutulmamış. Ülkenin dört bir yanında bulunan kedi kafeleri, kedilerle iç içe bir ortam sunuyor.

3-) Kuching, Borneo Adası – Malezya

Kuching, Borneo Adası Malezya

Malezya’nın 4. büyük şehri olan Kuching, kedileriyle ünlü bir şehir. Borneo Adası’nda yer alan Kuching şehrinde kedi heykelleri, kedi müzesi ve kedi figürleriyle dolu hediyelik eşyalar bulunuyor. Tabi kedi dostlarımız da şehrin her bölgesinde rahatça dolaşabiliyor.

4-) Kedi Botu – Amsterdam

Kedi Botu Amsterdam

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan kedi botu, yeryüzündeki yüzen tek hayvan barınağı unvanına sahip. Orijinal adı “De Poezenboot” olan kedi botu, şehirde bulunan başı boş kedilerin daha rahat bir yaşam alanına sahip olabilmesi için kurulmuş. 1966 yılından beri hizmet veren Kedi Botu’nda yaşayan bir çok kedi bulunuyor.

5-) Average Joe Kedi Şovu, Washington – Amerika

Average Joe Kedi Şovu, Washington

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da kedilerin yarıştığı oldukça eğlenceli bir şov sergileniyor. Her yıl onlarca yetenekli kedi, Average Joe Kedi Şovu isimli yarışmada hünerlerini sergiliyorlar. ”En yüksek sesle miyavlama” ve ”En etkileyici kulak tüyü” gibi onlarca kategoride yarışan kediler, birinci oldukları dallarda ödülleri topluyorlar.

6-) Hemingway’in Kedileri, Amerika

Hemingway'in Kedileri

Amerikalı yazar Hemingway’in müze olarak kullandığı evinde sıra dışı bir kedi türü sizleri bekliyor. ”Hemingway’in Kedileri” olarak bilinen bu kediler, 6 parmaklı olması ile ünlenmiş durumda. Her yıl ortalama 250 bin ziyaretçinin geldiği Ernest Hemingway’in Müze Evi’nde, bu sevimli kedileri görmek ve onları sevmek mümkün.

7-) Kattenstoet Kedi Festivali – Belçika

Kattenstoet Kedi Festivali

Belçika’da 3 yılda bir düzenlenen kedi festivali, tam kedi severlere göre. Sokaklarda kedi kostümleri ve süslemeleriyle yürüyen insanları hayal edebiliyor musunuz ? Kedi dostları için yapılan bu festival, her yıl yüzlerce insanın katılımıyla gerçekleşiyor.

😎 Le Cafe de Chats, Paris – Fransa

Le Cafe de Chats, Paris

Japonya’da bulunan kedi kafelerin bir benzeri de Fransa’nın Paris şehrinde bulunuyor. Le Cafe de Chats adındaki bu kafede sevimli kediler yemek sırasında sizlere eşlik ediyor. Sokaklardan ve hayvan barınaklarından toplanmış olan kediler, burada müşterilerin sevgisiyle hayat buluyor. Kafenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum