Antalya Patara Plajı

Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içinde bulunan Patara Plajı, ortalama 18 kilometrelik uzunlu ile Akdeniz Bölgesi’nin en uzun plajı olma unvanına sahip. Fethiye, Kaş ve Kalkan gibi turizm bölgelerine yakın olan Patara, Likya Uygarlığı döneminde liman kenti olarak kullanılmış. Bölgede Likya Uygarlığı’nın izlerine rastlamak mümkün.

Antalya Patara Plajı

Likya’nın idari merkezlerinden olan Patara Antik Kenti, plaja sadece bir kaç kilometre uzaklıkta bulunuyor. İnce bir kum yapısına sahip olan plajın önü direkt olarak denize bakıyor. Bu nedenden dolayı rüzgarlı ve dalgalı bir deniz bizleri bekliyor. Patara Plajı’nın rüzgarlı ortamı, sörf sporu yapanlar için oldukça uygun bir ortam oluşturuyor. Patara, Yeşilçam filmlerinin bir çok sahnesine de ev sahipliği yapmış. Plajın rüzgarlı yapısından dolayı zaman zaman oluşan kum tepeleri, çöl ortamı için harika bir dekor yaratıyor ve eski filmlerin bazılarına da konu oluyor.

Patara Plajı koruma altında bulunan bir bölge ve özellikler yaz aylarında plaja araç ile girmek kesinlikle yasak. Bunun nedeni ise nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta-Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bırakmak için tercih ettiği plajlardan bir tanesi olması.

Tertemiz ve berrak suyu ile ziyaretçileri büyüleyen Patara Sahili’nin denizi oldukça sığ. Metrelerce açıldıktan sonra ancak denizin derinliğini hissedebiliyorsunuz. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Yeme içme ihtiyacı için ise plajda bulunan küçük büfelerden yararlanabiliyorsunuz.

Antalya Patara Plajı
Antalya Patara Plajı

Patara Plajı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Antalya’dan Fethiye’ye doğru giderken, Kalkan’ı geçtikten 11 kilometre sonra, Patara sapağı ile karşılaşıyorsunuz. Bu yoldan 6 kilometre içeri girerek asfalt yolu takip ettiğinizde, sağlı sollu pansiyonların yer aldığı yerleşim alanı içine giriyorsunuz. Buradan ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz.

Şehirdeki bütün plajları öğrenmek için Antalya Plajları başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum