Atakum Sahili Gezilecek Yerler

Samsun’un en güzel yerlerinden biri olan Atakum Sahili’nde neler yapılır? Atakum, Samsun’un merkez ilçelerinden bir tanesidir ve şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Samsun şehir merkezinden çıktıktan sonra Atakum ve Atakum Sahili‘ne ulaşılmaktadır. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehri olan Samsun’un hızla gelişen bölgelerinden bir tanesi olan Atakum, sahiliyle ön plana çıkmaktadır.

Atakum Sahili

Atakum Sahili, Samsun şehrinin can damarıdır ve özellikle yaz aylarında yoğun bir nüfusa ulaşmaktadır. Atakum’da Leman Kültür, Big Yellow Taxi, Starbucks, Mado gibi ulusal mekanların yanı sıra Jaja, Orjin, Olimpiyat, Vecihi Pub gibi bir çok yerel mekan bulunmaktadır. Atakum sahil şeridi, yaz ayların oldukça canlı olmaktadır. Samsun gece hayatı denince akla gelen ilk yerdir ve sahil boyunca sıralanan alkollü-alkolsüz restoran ve kafeler bulunmaktadır.

Samsun Atakum Sahili
Samsun Atakum Sahili

Atakum, sadece geceleri değil, gündüzleri de oldukça canlıdır. Gün içerisinde oturulabilecek kafe ve restoranlar olduğu gibi Atakum’da denize girmek de mümkündür. Şehir merkezinde yer alan büyük Samsun Limanı nedeniyle merkezde denize girme imkanı yoktur. Samsun şehir merkezine en yakın denize girilebilecek noktalardan bir tanesi Atakum Plajı’dır. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Palmiye Kafe başta olmak üzere Atakum’da denize girilebilecek pek çok nokta bulunmaktadır.

Atakum’da yapılan aktivitelerden bir tanesi de balıkçılıktır. Sahilde yer alan ve işletmesi Atakum Belediyesi‘ne ait olan Deniz Kafe’nin önünde bulunan iskele, gece-gündüz balıkçıların akınına uğramaktadır. Yine Atakum sınırında yer alan Yat Limanı’nda da balık tutmak mümkündür. Atakum‘a nasıl gidilir ? Atakum’a ulaşım nasıl sağlanır ? Diye soracak olursanız: Samsun şehir merkezinden Atakum’a ulaşmak için tramvay, otobüs veya dolmuş kullanılabilmektedir. Samsun gezilecek yerler başlıklı yazımızdan şehirdeki diğer turistik noktalara göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 yorum