Ayvalık Çataltepe Plajı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yer alan plajlardan bir tanesi de Çataltepe Plajı’dır. Ayvalık Çataltepe Plajı , Cunda Adası’nın arka tarafından yer almaktadır.

Çataltepe Plajı, Sarımsaklı Plajı’ndan sonra Ayvalık’ın en güzel plajıdır denebilir. Plajın bulunduğu denizdeki su, genellikle sakin ve dalgasızdır. Deniz suyu sıcaklığı, Sarımsaklı Plajı’na oranla sıcaktır. Çataltepe Plajı, Ayvalık’ın sakin plajlarından bir tanesidir ve çok fazla kalabalık olmamaktadır. Turistler tarafından çok fazla bilinmeyen Çataltepe Plajı, genellikle yerli halk tarafından tercih edilmektedir.

Ayvalık’ta gezilecek bütün yerlere, Ayvalık Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Çataltepe Plajı’nda Ne Yapılır ?

Cunda Adası’ nda bulunan Çataltepe Plajı, fazla büyük bir kumsala sahip değildir. Plaj üzerinde özel bir işletmenin kafeteryası bulunmaktadır. Plajda ücretli olarak şezlong ve şemsiye hizmetinden
yararlanabilirsiniz. Şezlong kullanmak yerine kafeteryada oturarak da denize girebilirsiniz. Çataltepe’nin denizi taşlıktır. Biraz açıldıktan sonra zemin kuma dönmektedir. Denize girerken, taşlardan korunmak için konulan kum torbalarını kullanarak kum olan zemine ulaşabilirsiniz.

Çataltepe’ye Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ayvalık’ın Çataltepe Plajı’na gitmek için Ayvalık merkezden kalkan Çataltepe dolmuşlarına binebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika süren dolmuş yolculuğunun ardından Ayvalık Çataltepe Plajı’na ulaşabilirsiniz. Ayvalık – Çataltepe dolmuş ücretleri 2022 yılında 14 TL’dir. Özel araçla gidecek olanlar ise Cunda Adası yolunu takip etmelidir. Cunda Adası eski yolunu kullanarak merkez yerine Çataltepe tabelasına saparak kolayca ulaşım sağlayabilirler. Ayvalık Çataltepe Plajı’na giden yol eski ve dardır. Konum bilgilerine Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum