PragHavaalanı

Prag Havaalanından Merkeze Ulaşım

Prag’a havayolu ile geçtikten sonra Prag Havaalanından merkeze ulaşım için kullanabileceğiniz araçlar vardır. Prag Havaalanı, şehir merkezinin 15 kilometre kadar batısında yer almaktadır.

Prag şehrinde bir tane havalimanı bulunmaktadır. Václav Havel Airport adındaki havalimanı, 2012 yılına kadar Ruzyně International Airport adıyla anıldığı için zaman zaman karşınıza bu ad ile çıkarsa şaşırmamalısınız.

Prag Havaalanından Merkeze Ulaşım: Otobüs

Prag Havalimanı’ndan Prag şehir merkezine ulaşmak için ilk seçeneğimiz otobüslerdir. Havalimanında bulunan bilet gişelerinden veya az bir fark ödeyerek otobüs şoföründen bilet almanız mümkündür. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, cebinizde Çek Kronu bulundurmaktır. Otobüs şoförleri başka para birimlerini kabul etmediği için, sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Havaalanı’ndan şehir merkezine giden otobüslerin bilet fiyatı kişi başı 32 Kron’dur. (Yaklaşık 1.2 €) Bu arada otobüse binerken 25 cm x 45 cm x 70 cm boyutlarından büyük olan bavullarınız için 16 Kron fiyatındaki bagaj biletlerinizden almanız gerekmektedir.

Havaalanından şehir merkezine giden otobüslerin numaraları: 100 ve 119’dur. 510 numaralı otobüs de geceleri hizmet vermektedir. Otobüs seyahati için aldığınız biletlerle metro veya tramvaya ücretsiz aktarma yapabiliyorsunuz. Bu nedenle biletlerinizi atmamanız gerekiyor.

100 Numaralı Otobüs

100 numaralı otobüs 05:45 – 23:39 saatleri arasında çalışır.

100 numaralı otobüs 15 dakika gibi bir sürede sizi B hattının ilk durağı olan Zličín’e ulaştırır. Akşam saat 7′ye kadar 15 dakikada bir, sonrasında ise yarım saatte bir kalkar.

119 Numaralı Otobüs

119 numaralı otobüs 04:15 – 00:10 saatleri arasında çalışmaktadır.

119 nolu otobüsü kullanarak A hattının başlangıç noktası olan Dejvická metro durağına ulaşım sağlayabilirsiniz. Metro durağına yapılan yolculuk ortalama 20-25 dakika kadar sürmektedir. Kale Bölgesi, Lesser Town,  Old Town ve New Town gibi merkezi noktalar bu hattın güzergahı üzerindedir. Gideceğiniz yere göre; Můstek durağından B hattına, Museum durağından ise C hattına tekrar aktarma yapabilirsiniz.

510 Numaralı Otobüs

Eğer havalimanı ile şehir merkezi arasındaki yolculuğunuzu gece yapmak durumundaysanız kullanacağınız araç 510 numaralı gece otobüsü. 510, geceyarısından sabah 4′e kadar çalışır ve yarım saatte bir kalkar. Divoká Šárka durağında otobüsten inip sizi şehir merkezine götürecek olan 51 numaralı gece tramvayına aktarma yapabilirsiniz.

Prag Havaalanından Merkeze Ulaşım: Airport Express

Airport Express, havalimanı – Prag tren istasyonu (Praha Hlavni Nadrazi) arasında çalışan bir otobüstür. 05:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet verir ve bu yolculuk yaklaşık 30 dakikanızı alır. Araç sürücüsünden de satın alabileceğiniz biletlerin fiyatı 60 Kron’dur.

Prag Havaalanından Merkeze Ulaşım: Shuttle

Havalimanından direkt olarak kalacağınız otelin kapısına gitmek isterseniz Shuttle firmaları iyi bir seçenek olabilir. Prague Airport Shuttle, ČEDAZ, Prague Transfers gibi firmaların internet sitelerini kullanarak önceden rezervasyon yapmanız da mümkün. Fiyatlar gideceğiniz yere ve kişi sayısına göre değişebiliyor. Bu firmaların internet siteleri için:

Prague Airport Shuttle İnternet Sitesi
ČEDAZ İnternet Sitesi
Prague Transfers İnternet Sitesi

Prag Havaalanından Merkeze Ulaşım: Taksi

Taksi kullanmayı tercih ederseniz havalimanında standına da rastlayacağınız AAA Radiotaxi isimli firmayı seçmenizde fayda var. Havalimanından Old Town Meydanı’na yapacağınız yolculuk 400 – 550 Kron (16 – 22 Euro) kadar tutar. Yine de bir sürprizle karşılaşmamak için taksiye binmeden şoförle fiyatı konuşmak iyi olur. Başka bir güvenilir taksi firması ise City Taxi’dir. Şehir içinde taksi ihtiyacınız olursa bu iki firmanın arabalarını telefonla arayarak bulunduğunuz yere çağırabileceğinizi unutmayın. Bu iki firmanın telefon numaraları ve web-siteleri:

AAA Radiotaxi: 222 333 222

City Taxi: 257 257 257

Prag Havaalanından Merkeze Ulaşım
Prag Havaalanından Merkeze Ulaşım

Prag’da Gezilecek Yerler isimli yazımızı okuyarak, Prag’da görülmesi gereken yerler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Prag Metro Haritası isimli yazımızı okuyarak, Prag şehir merkezinde metro ile ulaşım hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir