Ayvalık Sarımsaklı Plajı

Sarımsaklı, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yer alan oldukça güzel bir yerdir. Küçükköy beldesinde bulunan Sarımsaklı Plajı, Ayvalık’ta denize girmek için en çok tercih edilen plajdır. Sarımsaklı sadece Ayvalık’ta değil Dünya çapında üne kavuşmuş bir plajdır.

Ayvalık Sarımsaklı Plajı

Sarımsaklı, 7 kilometre uzunluğunda ve 100 metre genişliğinde olup oldukça geniştir. Plajın ince kumlu yapısı ve sakin denizi burayı oldukça cazip bir yer haline getirmektedir. Sarımsaklı’da deniz suyu soğuktur. Sıcak deniz suyu sevmeyenler için de ayrı bir tercih sebebi oluşturmaktadır.

Sarımsaklı’da aktivite yapmak pek çok seçenek bulunmaktadır. Jet Ski, kano, parasailing, muz gibi çeşitli su sporları aktiviteleri için alanlar bulunmaktadır.

Sarımsaklı’da konaklama açısından bir sıkıntı bulunmamaktadır. Ayvalık bölgesinde en fazla otel Sarımsaklı’da yer almaktadır. Plajın hemen karşısına dizilen oteller ve pansiyonlar, özellikle yaz aylarında tam kapasite çalışmaktadır.

Sarımsaklı Plajı Konaklama

Sarımsaklı (Küçükköy), Ayvalık’ta en çok konaklama yeri bulunan bölgedir. Plajın hemen bitiminde bir yol ve kenarında oteller bulunmaktadır. Sarımsaklı’da 3,4,5 yıldızlı otellerin yanı sıra pansiyon ve butik oteller de bulunmaktadır.

Ayvalık Sarımsaklı Plajı
Ayvalık Sarımsaklı Plajı

Sarımsaklı Plajı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Sarımsaklı, Ayvalık şehir merkezine 8 kilometre ve Cunda Adası’na 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ayvalık merkezden Sarımsaklı’ya ulaşım, yaz aylarında oldukça kolaydır. Bölgeye Ayvalık’tan minibüs veya otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Minibüsler oldukça yoğun çalışmaktadır ve fiyatı 10 TL’dir. Plajın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki diğer turistik noktalar için Ayvalık Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum