Perşembe Yason Kilisesi

Yason Kilisesi, Ordu’nun Perşembe ilçesinde yer alan Yason Burnu Yarımadası üzerinde yer almaktadır. Hem üzerinde bulunduğu Yason Yarımadası hem de tarihi Yason Kilisesi ile yavaş yavaş turist çeken bölgelerden bir tanesidir.

Eski Samsun-Ordu karayolu üzerinde bulunan kiliseye genellikle yerli turistler ziyaret gerçekleştirmektedir. Yeni Samsun-Ordu yolu açıldığından beri bölgeden geçen araba sayısında düşüş olduğu için bu kiliseyi çok fazla insan bilmemektedir. Kilise, turizme oldukça geç kazandırılmış bir bölgedir ve 10 Ocak 2008 tarihinde turizme açılmıştır. Yason burnu üzerindeki Rum kilisesi, Karadeniz bölgesinde deniz kenarında bulunan tek kilise olma özelliğini de taşımaktadır. Zaman içerisinde oldukça tahrip edilen kilise, 2004 yılında Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu`nun çalışmaları ile aslına en uygun biçimde onarılmıştır.

Yason Kilisesi, Jason’s Church olarak da bilinmektedir. Kiliseyi görmeniz dışında burada yapılacak en iyi şey, Güneş’in doğuşunu veya batışını izlemektedir. Fotoğrafçılar tarafından da sıklıkla tercih edilen bir yer alan Yason Burnu, eşsiz bir günbatımı ve gündoğumu manzarası sunmaktadır.

Kilisenin hemen yanında Kış Bahçesi adında bir mekan yer almaktadır. Burada manzaraya karşı çay içmeniz de mümkündür.

Ordu Perşembe Yason Kilisesi
Ordu Perşembe Yason Kilisesi

Yason Kilisesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kilise, Samsun’a 100 kilometre, Ordu’ya 35 kilometre ve Perşembe’ye 20 kilometre uzaklıktadır. Eski Samsun-Ordu karayolu kullanıldığı zaman deniz tarafında kalan bölgede, Yason Burnu tabelası görünmektedir. Bu tabelayı takip ederek yaklaşık 2-3 dakikalık kısa bir yolculuğun ardından eşsiz bir burun manzarası ve Yason Kilisesi’ne ulaşabilirsiniz. Kilisenin tam konumuna Google Maps linkinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki tüm turistik noktalar için Ordu Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum