Samsun Amazon Adası Köyü

Amazon Adası Köyü, Samsun’un Batı Park bölgesinde yer alan turistik bir yerdir. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Amazon Adası Köyü, Karadeniz kıyılarında ihtişamlı bir görüntü sunmaktadır ve Samsun’a gelen turistler tarafından ziyaret edilmektedir.


Samsun şehir merkezinin doğu sahilinde Doğu Park, batı sahilinde ise Batı Park yer almaktadır. Bu iki parkta oldukça büyük bir yeşil alanı kaplamaktadır. Batı Park, 2010 yılında yapılmış olan bir parktır ve diğer parka göre daha yenidir. Samsun’da yaşadığı sanılan Amazon Savaşçı Kadınları’na dair izler görmek mümkündür burada.

Amazon Adası, yapay bir adadır ve ve bir kanal yardımıyla karadan ayrılan bir bölge adaya dönüştürülmüştür. Köprüler yardımıyla adaya geçilebilmektedir.

Samsun ve Amazon Kadınları


Efsanevi Kadın Savaşçılar olarak bilinen Amazonların Samsun’un Terme bölgesinde yaşadıklarına dair bulgular bulunmuştur. Tarih sahnesinde Kadın Savaşçılar olarak çıkan Amazon Kadınlarının daha iyi ok atabilmek adına sağ göğüslerini kestikleri söylenir. Bu nedenle hem dev Amazon Heykeli’nde hem de Amazon Köyü’ne yer alan Amazon Kadınları’nın sağ göğüslerinin kesik olduğunu göreceksiniz. Başlarında Savaşçı Kraliçe bulunan Amazon Kadınları, erkekleri kendilerine köle yaparlarmış. Ata binme ve savaşma konusunda çok usta olan Amazonlar pek çok filme, belgesele ve efsaneye konu olmuştur.

Amazon Heykeli

Samsun’da yer alan Amazon Adası’nda girişte ziyaretçileri dev bir Amazon Savaşçısı Heykeli karşılamaktadır. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu Amazon Heykeli, 12,5 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğindedir. 6 ton ağırlığında olan bu devasa heykel, Samsun ve Ankara’lı heykeltıraşlardan oluşan 10 kişilik bir grup tarafından 5 aylık bir çalışma süresi sonunda tamamlanabildi. Heykel savaşçı kadın figürü, kalkan ve mızrak olmak üzere 3 bölümden oluşuyor.

Samsun Amazon Adası Köyü
Samsun Amazon Adası Köyü


Anadolu Aslanı Heykelleri

Batıpark’ta yer alan Amazon Heykeli’nin sağ ve sol tarafında iki adet dev Anadolu Aslan’ı aslanı yer alıyor. Bu Aslan Heykelleri’nin ortalama olarak 24 metre uzunluğu, 11 metre yüksekliği ve 8 metre eni bulunuyor. Aslan Heykellerinin ön taraflarında bir adet kapı yer alıyor. Bu kapıdan girerek aslanın içinde bulunan merdivenden ağız tarafına geçebiliyorsunuz ve aslanın dev dişleri arasında çevreyi izleyebiliyorsunuz.

Aslanların içine girmek akşam saatlerinden mümkün olmamaktadır. Bölgede yer alan güvenlikçiler tarafından 18:00’den sonra Aslan Heykelleri’ne giriş kapıları kapatılmaktadır.

Samsun Anadolu Aslanı Heykelleri
Samsun Anadolu Aslanı Heykelleri

Amazon Köyü


Amazon Adası’nda yer alan Amazon Köyü, heykellerden sonra turistlerin uğradığı ikinci duraktır. Heykellerin yaklaşık 100 metre kadar sağ tarafında yer alan Amazon Köyü, Amazon Savaşçı Kadınları’nın yaşayış tarzlarını ön plana çıkaracak şekilde tasarlanmıştır.


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan köy, 2,5 dönümlük bir araziye inşa edilmiştir ve 2.000.000 TL’ye mal olmuştur. Amazon Köyü içerisinde Amazonların mağara evleri, çadırları, hapishaneler, balmumu heykelleri, savaş aletleri ve günlük hayatta kullandıkları eşyalar sergilenmektedir.

Amazon Köyü Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Amazon Adası Köyü’ne giriş ücretlidir ve 5 TL’dir. Bu köyün hemen giriş tarafında Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir kafeterya bulunmaktadır. Müze 09:00 ve 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Samsun Amazon Köyü
Samsun Amazon Köyü

Amazon Adası’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Amazon Adası Köyü, Samsun’un Baruthane bölgesinde yer almaktadır. Sahil kısmında yer alan bu bölgenin önünden dolmuş, otobüs ve tramvay geçmektedir. Tramvay ile Amazon Adası’na ulaşmak için Baruthane Tramvay Durağı’nda inmeli ve karşıya geçmelisiniz. Atakum, Fakülte, Çatalçam gibi pek çok dolmuş da bu bölgenin yanından geçmektedir. Şehir merkezinden Atakum tarafına giden veya Atakum’dan şehir merkezine giden bütün toplu taşıma araçları Batıpark’ın yanından geçmektedir. Bölgenin tam konumunu görüntülemek için Google Maps bağlantısına görüntüleyebilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Samsun Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 yorum