Çıralı Kemer Antalya

Türkiye’nin en temiz sahillerden bir tanesi Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Çıralı Kemer Antalya’da yer almaktadır. Çıralı’nın Güney ucunda Olimpos, kuzeybatısında ise Yanartaş bulunmaktadır.

Çıralı bölgesinin en büyük özelliklerinden bir tanesi, nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Carettaların yumurtlama alanı olmasıdır. Bölgeyi tercih eden canlılar sadece Caretta Carettalar ile sınırlı değildir. Çıralı Kemer Antalya’da ender görülen kuş türlerinin bir çoğunu gözleme şansı yakalayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü Likya yürüyüş yollarının merkezlerinden bir tanesi de Çıralı’dır. Portakal ve çam ağaçları içerisinde muhteşem doğa yürüyüşleri yapma keyfini burada gerçekleştirebilirsiniz. Yine bölgede bulunan ıssız ve küçük koyların sessizliğinin tadını çıkartabilirsiniz.

Çıralı bölgesine yakın Phaselis, Arykanda ve Myra antik kentleri bulunmaktadır. Bu bölgelere düzenlenen turlara katılabilir veya kendi aracınız bölgeleri keşfedebilirsiniz. Yine bölgeye yakın olan Kekova batık şehri, turistlerin ilgisini çeken bir diğer noktadır.

Çıralı Kemer Antalya
Çıralı Kemer Antalya

Çıralı’da Neler Yenir ? Yeme – İçme

Çıralı Sahili’nde ve Olimpos sahilinde yeme – içme adına hizmet veren pek çok kafe ve lokanta bulunmaktadır. Çıralı restoranlarında deniz ürünleri, et çeşitleri, kebaplar, pizzalar ve aperatif yiyecekler bulunmaktadır.

Çıralı’nın yöresel yiyecekleri ise yöreye has portakal ve turunç reçelidir. Ayrıca yaz sezonunda satılan kavunlu dondurmanın yanı sıra mezeler de tadılmaya değerdir.

Çıralı Kemer Antalya

Çıralı Kemer Antalya, Akdeniz’in ve Türkiye’nin en temiz bölgelerinden bir tanesidir. Çıralı Sahili’nin uzunluğu 3,2 kilometredir. Plajın genişliği ise 50 ve 100 metre arasında değişmektedir. Her iki ucu da kayalıklarla sınırlandırılan Çıralı’nın plajı, ince taneli kum yapısına sahiptir.

Çıralı’da Nerede Kalınır ? Konaklama

Çıralı’da konaklama amacıyla yaklaşık 200 adet tesis hizmet vermektedir. Bölgede genellikle butik oteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra otel ve ağaç evler de konaklamaya müsaittir. Bölgede bulunan pansiyonların oda sayıları 5 ve 20 arasında değişiklik göstermektedir. Çıralı Pansiyonları ve Çıralı Otelleri’nin işletmesi genellikle yerli aileler tarafından yapılmaktadır.

Çıralı, Kemer
Çıralı, Kemer

Çıralı’ya Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Çıralı, Antalya’nın Kemer ilçesinde yer almaktadır. Çıralı, Antalya’ya 70 kilometre uzaklıktadır. Kemer ilçesi ile Çıralı arasında ise 35 kilometre mesafe vardır.

Antalya’dan Çıralı’ya ulaşmak için Kumluca – Kaş istikametine doğru gitmeniz ve Tekirova’dan sonra karşınıza çıkan Çıralı tabelasını takip etmelisiniz. Yaklaşık 7 kilometre sürecek bu yolunda ardından muhteşem doğasıyla Çıralı, karşınızda olacak.

Otobüs ile ulaşım sağlayacaklar ise Antalya Otogarı’nda hareket eden Kumluca – Kaş otobüslerinde binerek Çıralı kavşağında inmektedir. Bu noktadan sonra Çıralı’ya doğru giden minibüslere binebilirsiniz. Şehirdeki bütün turistik noktalar için Antalya Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum