Fethiye Günlüklü Koyu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Günlüklü Koyu, Fethiye bölgesinde bulunan bir çok koydan bir tanesidir. Göcek-Fethiye karayolu üzerinde yer alan Günlüklü Koyu’nun Fethiye şehir merkezine uzaklığı 17 kilometredir. Göcek kasabası ve Günlüklü Koyu arasında 10 kilometre bulunmaktadır.

Günlüklü Koyu doğası ve masmavi denizi ile büyüleyici güzelliktedir. Koyun bulunduğu bölgede yeşil ve mavinin birleşimi ziyaretçilerin görmesi gereken bir güzelliktir. Fethiye’de görülmesi gereken yerler arasında yer koyda pek çok farklı ağaç türü yer almaktadır.

Koy bölgesinde sık ağaçların oluşturduğu yemyeşil bir orman bulunmaktadır. Ağaçların arasında piknik yapıp, hamaklarda doğanın keyfini çıkartabilirsiniz. Günlüklü bölgesinde bulunan Sığla ağaçları ilaç ve parfüm üretiminde kullanılmaktadır. Bu ağaçların kokusunu özellikle günbatımı ve gündoğumunda ciğerlerinize çekebilirsiniz.

gunluklu koyu
Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu Plajı


Günlüklü koyunun plajı nasıldır ? Günlüklü Plajı’nın denizi oldukça sakin ve berrak bir suya sahiptir. Plajda ise hafif çakıllı ince kum yapısı mevcuttur. Denizin yapısı sığ olduğu için derinlere gitmek için biraz açılmak gerekiyor. Bu nedenle derinden korkanlar, kıyı bölgesinde rahatça yüzebiliyorlar. Sakin ve kalabalık olmayan bu koyda huzurlu bir ortam bulacaksınız. Yaz aylarında yoğun olarak düzenlenen tekne turlarının uğradığı noktalardan bir tanesi de Günlüklü Koyu’dur.

gunluklu koyu plaji
Günlüklü Koyu Plajı

Günlüklü Koyu Konaklama

Günlüklü Koyu’nun bulunduğu ormanlık alanda bir kamp yeri bulunuyor. Bu kamp yerinde çadır ve karavanlar için uygun alanlar bulunuyor. Kamp yapacak olanlar burada su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Kamp seçeneğinin yanı sıra bölgede bulunan 2-3 pansiyon da konaklama seçeneği için uygun görünüyor. Bu pansiyonlardan biri olan Fethiye Günlüklü Pansiyonu, koya oldukça yakın ve orman alanının başlangıç noktasında bulunuyor.

fethiye gunluklu koyu
Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu Giriş Ücreti 2020

Küçük Kargı Tabiat Parkı’nın içerisinde yer alan Günlüklü Koyu’na giriş ücreti, 2020 yılı için şu şekilde belirlenmiştir:

Şahıs: 9 TL

Otomobil: 27 TL

Minibüs: 81 TL

Günlüklü Koyu
Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu’na Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Günlüklü Koyu, Fethiye’ye 17 kilometre ve Göcek Kasabası’na 10 kilometre uzaklıktadır. Yaz sezonunda Kargı-Yanıklar arasında işleyen dolmuş seferleri ile bölgeye ulaşım sağlanabiliyor. Özel araç ile Fethiye merkezden Günlük Koyu’na yaklaşık 15 dakika süren bir yolculuk ile ulaşılabiliyor.

Ölüdeniz’den Günlüklü Koyu’na gitmek için öncelikle Fethiye’de Köprübaşı bölgesinde dolmuştan inmek ve buranın karşısında bulunan dolmuş durağına geçmek gerekiyor. Kargı-Yanıklar arasında işleyen dolmuşların bulunduğu bu bölgeden Günlüklü dolmuş hattına binebiliyorsunuz.

Günlüklü Koyu gibi Fethiye koylarını ziyaret etmekten hoşlanıyorsanız, bu koya oldukça yakın bir bölgede bulunan Fethiye Katrancı Koyu da ilginizi çekecektir. Bu koyu da gezmenizi öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum