Bozcaada Gezilecek Yerler

Herkese Merhabalar. Bozcaada Gezilecek Yerler başlıklı yazıyla bugün size kendimin de yaklaşık 15 yıldır her yaz gittiği soğuk ve bir o kadar temiz deniziyle ünlü Bozcaada’yı anlatacağım. Bu şirin mi şirin, sıcacık insanlarıyla dolu, küçük ama bir o kadar da gelişmiş adaya ulaşım oldukça basit. Çanakkale’nin Geyikli ilçesinden her saat başı kalkan feribotlarla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şimdi gelelim adamıza, bu adaya ilk ayak bastığınız anda bambaşka duygulara kapılıyorsunuz, kendinizi farklı bir dünyaya gelmiş gibi hissediyorsunuz. Öncelikle havası tertemiz, burada konakladığınız ilk gün oksijen komasına girebilirsiniz. Feribottan indiğiniz anda kendinizi adanın çarşısında buluyorsunuz, bir kenarda takıcılar onun yanında kitapçılar, hediyelik eşya satan yerler, dondurmacılar vs..

Bozcaada’da Nerede Kalınır ? Konaklama

Çarşıdan geçtikten sonra sizi eşsiz güzellikte ki butik oteller karşılıyor. Bu adadaki butik otel sayısı oldukça fazla. Çevredeki esnaflara sorarak otelleri çok rahat bulabiliyorsunuz. Örnek olarak adanın en tepesinde ki Alesta Otel. Bu otelin işletmecisi ve sahibi Meral Hanım sizi oldukça güzel bir yüzle karşılıyor ve o an doğru yere geldiğinizi anlıyorsunuz. Otelin ismindeki Alesta denizcilikte ‘Hazır olmak’ adına geliyor. Bu butik otele girdiğiniz anda büyüleniyorsunuz çünkü bütün Bozcaada ayaklarınızın altına serilmiş bir şekilde size izliyor.

Butik oteller yapısı gereği oldukça özenle yapılan, emek verilen, müşterinin rahatına ve konforuna oldukça önem veren otellerdir zaten ama burası gerçekten görebileceğiniz en güzel otellerden biri. Alesta Otel 8 odadan oluşuyor ve otelin sahibi denizci olduğu için her odaya denizcilikle ilgili isimler koymuş. Mesela bir  odanın ismi ‘Doblin Izbarço’ diğer oda ‘Anele Bağı’ gibi .. Otelin tüm odalarında split klima, Lcd Tv, Kablosuz İnternet, mini bar, sıcak su, duşakabin ve saç kurutma makinası bulunuyor.

Otel yemek olarak sadece kahvaltı veriyor ve bu kadar bol çeşitli kahvaltı başka bir yerde göremezsiniz. Bu otelin hemen bitişiğinde başka bir otel, alt tarafında başka bir butik otel daha bulunuyor yani Bozcaada konaklama bakımından oldukça güzel imkanlar sunan bir ada.. Şimdi otelinize girdiniz, kahvaltınızı yaptınız sırada Ayazma plajına gitmek var. Bu plaja gitmek çarşıdan arabanızla yaklaşık 10 dakika sürüyor. Arabanız yok diye üzülmeyin çünkü merkezden minibüsler de kalkıyor. Bu plaja minibüsle ulaşım ise yaklaşık 30 dakika..

Bozcaada’da kamp yapabileceğiniz bölgeyi, Bozcaada Kamp Alanı başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Çanakkale Bozcaada Gezilecek Yerler
Çanakkale Bozcaada Gezilecek Yerler

Ayazma Plajı

Şimdi geldiniz Ayazma Plajına. Kumsala inmeden önce sizi yemek yerleri karşılıyor, karnınızı burada çok güzel bir şekilde doyurabilirsiniz. Kumsalın hemen üstünde ki lokanta yemek çeşidi bakımından oldukça zengin. Menüyü açtığınızda balık çeşitleri, tost, gözleme, pide gibi müthiş lezzetli yemekler karşınıza çıkıyor. Karnınızı da doyurduğunuza göre artık kumsala inebiliriz. Kumsalda ki şezlonglar ve şemsiyelerin cüzi bir miktarda ücreti var bilginiz olsun.

Bozcaada’nın Denizi Nasıldır ?

Gelelim denize.. Bozcaada’ya sık sık gidenler ve oranın insanları bunu bilir, bende sizi bilgilendireyim buranın denizi oldukça soğuktur, Ayvalık, Akçay, ören gibi yerlerin denizine soğuk diyenler burayı görseler ne derler kim bilir. Ama şöyle de bir güzel yanı var Türkiye de ve Dünya da görebileceğiniz en temiz denizlerden biridir. Denize girerken bir yosun parçası bile göremezsiniz o derece temizdir. Evet denizinize girdiniz, ferahladınız, bir güzel de güneşlendiniz ,şimdi arabanıza veya minibüse atlayıp otelinize dönme vakti..

Otelinizde duşunuzu alıp bir güzel dinlendikten sonra sıra geldi akşam yemeğine. Otelden çarşıya yaklaşık 5- 10 dakikalık bir yürüyüşten sonra varıyorsunuz ve sizi eşsiz güzellikte ki lokantalar, büfeler ve çay bahçeleri karşılıyor. Yemekler oldukça lezzetli ve  azıcık pahalı ama bütçenizi darmadağın etmez içiniz rahat olsun, güzel güzel yiyebilirsiniz istediğinizi.4 kişilik bir aile ortalama bir lokantadan 100-150 TL civarı bir ücret ile kalkabilir. Yemeğinizi yedikten sonra sıra geldi gezmeye ama şunu hatırlatmamda fayda var Bozcaada’nın akşamları rüzgarlarıyla ünlüdür hava biraz eser üzerinize ince bir şeyler almanızı tavsiye ederim. İçki içmek isteyenler içinde oldukça fazla mekan vardır bir sıkıntı çekmezsiniz. Bu arada buranın damla sakızlı dondurması oldukça meşhurdur, tatmanızı tavsiye ederim.

Bozcaada Ayazma Plajı
Bozcaada Ayazma Plajı

Farklı bir tatil arayanlar için en iyi seçenek: Bozcaada!

Buranın çarşısı oldukça güzeldir özellikle hediyelik eşya satan yerler. Akrabalarınıza ve yakınlarınıza oldukça güzel süsler, takılar vs. alabilirsiniz. Deniz kenarında da oldukça güzel çay bahçeleri, kafeler bulunmaktadır oralarda ailenizle veya arkadaşlarınızla günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Evet bu yazımda size Bozcaada gezilecek yerleri anlattım, son olarak şunu söyleyebilirim bir kereliğine bile olsa gidip görmeniz gereken bir yer Bozcaada.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Bozcaada, Çanakkale sınırları içerisinde yer almaktadır. Çanakkale’nin Geyikli ilçesinden arabalı vapur ile Bozcaada’ya ulaşım sağlanabilmektedir. Bir diğer alternatif ise Çanakkale merkezden kalkan deniz otobüsleridir.

İstanbul’dan ve diğer illerden Bozcaada’ya ulaşım için Bozcaada Kamp Alanı başlıklı yazımızda yazdığımız ulaşım bilgilerini okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum