Çanakkale Geyikli

Çanakkale ilimizin en gözde ilçelerinden biri olan Çanakkale Geyikli gerek deniziyle gerek de konumuyla tatilcilerin ve emeklilerin dikkatini çekiyor. Ata Demirer’in Eyvah Eyvah filmi ile de popülaritesi son derece artan ve artık ülkemizdeki gizli güzelliklerden biri olma özelliğini kaybedip artık herkesin bildiği ve severek tatil yapmaya gittiği bir yer konumuna gelmiştir.

Kaz Dağlarının eteğindeki konumu ile temiz ve bol oksijenli bir havaya sahip olan Geyikli, astım ve bronşit hastaları için de ideal bir yerdir. Trafik sorunun olmadığı, organik besinlerin çok rahat bulunduğu ve hatta direk üretildiği bir yer olduğunu da varsayarsak, yalnız astım ve bronşit hastaları için değil, şehirlerin kalabalık ve kirli hayatından sıkılan bütün insanlar için ideal bir yaşama alanı olduğunu söyleyebiliriz.

Çanakkale Geyikli
Çanakkale Geyikli

Çanakkale Geyikli’de Neler Yapılır ? Aktiviteler

Çadır hayatına meraklı, adrenalin arayan ve deniz, kum, güneş üçlüsünden vazgeçemeyen insanlar için de çok uygun bir yer Geyikli. Kaz Dağlarına sürekli periyodik olarak düzenlenen gezilerle kısa süreli bir dağ hayatı yaşayabilirsiniz. Ancak rehber önderliğinde yapılması tavsiye edilir bu gezilerin çünkü rakım arttıkça yollar bozulmakta ve yağış gibi olumsuz koşullarla karşılaşma ihtimali artmaktadır. Rehber önderliğinde olduğu taktirde daha profesyonel ve güvenli bir şekilde tırmanış ve konaklama yapabilirsiniz.

Tarımın da sürekli olarak devam ettiği bir yerdir Geyikli. Her daim organik meyve ve sebzelere köylüler tarafından açılan pazarlarda üstelik uygun fiyatlarda ulaşabilirsiniz ve sağlıklı beslenmenize özen gösteriyorsanız aradığınız her şeyi bulacağınıza eminiz. Pazarın kurulmadığı günlerde de direk köylülerin tarlalarına giderek aradığınız meyve ve sebzeleri tarladan toplayarak da satın alabilirsiniz.

Şehrin kalabalığından, gürültüsünden ve trafiğinden uzak bir yer olan Geyikli’de son derece sakin ve huzurlu bir tatil yapabilir hatta devamında huzurlu bir hayat sürebilirsiniz. Yazlık sitelerinde komşuluğun ve samimiyetin eksik olmadığı, hayatın bütün bir yıl devam ettiğini söylemek gerekir. Ancak emeklilere ve orta yaşlılara daha çok hitap eden bir yer olması sebebiyle gençlerin bundan ne kadar memnun kalacağı muammadır çünkü disko ve partilerin çok nadir olarak bazı işletmelerde yapıldığını ve buranın da pek müşterisinin olmadığı bilinmektedir. Sahildeki voleybol sahaları ve kafelerine rağmen gençler için böyle bir eksi özelliği vardır.

Bozcaada feribotları da Geyikli’den kalkmaktadır. Feribotla yarım saat gibi bir sürede Bozcaada’ya ulaşabilirsiniz. Dünyaca ünlü bir plaj olan Ayazma plajına gitmenizi kesinlikle tavsiye ederiz ki geç bir saatte gidilmesi halinde yer bulmanın neredeyse imkansız olduğu da önemli bir ayrıntıdır. Bunun yanında çadır kamp alanları, tarihi evleri, şarap mahzenleri ile de her zaman turistlerin ilgisini çekmiş ve gözde bir mekan olmuştur.

Geyikli Çanakkale
Geyikli Çanakkale

Çanakkale Geyikli Konaklama

Pansiyon fiyatları ise diğer yazlık yerlere göre daha ucuzdur diyemeyiz ancak ortalama fiyatlarda son derece keyifli bir tatil yapılabilir. Eğer aradığınız şey huzur, sakinlik, sessizlik, deniz ve şehir hayatından uzaklaşmaksa kesinlikle Geyikli sizin için yaratılmış bir yer.

Çanakkale Geyikli
Çanakkale Geyikli

Çanakkale Geyikli’ye Nasıl Gidilir ? Ulaşım

İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerden yılın her bölümünde neredeyse her gün otobüslerin sefer yaptığı ve ulaşımın çok kolay olduğunu da belirtmemiz gerekir. Geyikli’nin içine kadar her otobüs firması girer ve geliş yönünde de Dalyan’dan kalkan otobüsler mutlaka Geyikli’ye uğrar. Ayrıca kendi içinde de şehir merkezine sürekli otobüsler ve minibüsler kalkar.

Bölgedeki en önemli turistik nokta için Çanakkale Şehitliği Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 yorum