Ankara Hamamönü

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Hamamönü, Ankara’da gezilecek yerler arasında yer almaktadır ve özellikle öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.

Altındağ ilçesinin tarihi bir semti olan Hamamönü, yapılan restorasyon çalışmalarıyla oldukça canlı bir yer haline gelmiştir. Eski evler restore edilmesiyle beraber bölgede çok sayıda kafe ve restoran açılmıştır. Günümüzden 150 yıl önce yapılan binaların tarihi dokusu, yenilemeyle beraber ziyaretçilere hoş bir hava yaşatmaktadır.

Hamamönü’nde Neler Yapılır ?


Bölgede eski Safranbolu evleri tarzındaki evlerin çevrelediği dar sokaklar arasında yürüyüş yapmak oldukça keyiflidir. Bununla beraber mekanlarda oturabilir ve yemek yiyebilirsiniz. Ankara’da kahve ve Türk Kahvesi içmek için tercih edilecek yerlerden bir tanesi bu bölgedir. Burada Osmanlı usulü kumda Türk Kahvesi içebilirsiniz.

Ramazan Ayı içerisinde bölge bir başka güzeldir. Ramazan Ayı boyunca bölgede etkinlikler, şenlikler yapılmaktadır.

Hamamönü’nde Ne Yenir ? Kahvaltı


Bölgede hizmet veren pek çok kafe ve restoran bulunmaktadır. Bölge, daha çok sabah kahvaltıları için tercih edilmektedir. Özellikle hafta sonunda bölgenin dar sokaklarına atılan masalarda kahvaltı tabağı ilgi görmektedir. Bölgede kahvaltı tabağı fiyatları, 30 TL ile 100 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlara peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, bal, yağ, domates, salatalık, sosis, salam, yumurta, yeşillik, zeytin çeşitleri, ekmek ve sınırsız çay olan kahvaltı tabakları mevcuttur. Bölgeyi genellikle üniversite öğrencileri tercih ettiği için, fiyatlar oldukça uygundur. Kahvaltı dışında ana yemekler de bulunmaktadır.

Ankara Hamamönü
Ankara Hamamönü

Hamamönü’ne Nasıl Gidilir?

Bölgeye ulaşım oldukça kolaydır. Ziyaretçiler genellikle Cebeci/Kurtuluş tarafından Hamam önü’ne ulaşmaktadır. Bunun için Ankaray metrosunu kullanarak Kurtuluş Metro Durağı’nda inebilirsiniz. İndikten sonra yaklaşık 5 dakika kadar yürüyerek bölgeye ulaşabilirsiniz. Bölgenin sokakları, Hacettepe Sıhhıye Yerleşkesi’nin hemen arka tarafında yer almaktadır. Bölgenin meydanının tam konumuza Google Maps linkinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki tüm turistik noktalara göz atmak için Ankara Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum