Antalya Karain Mağarası

Antalya’nın Yağca Köyü sınırları içinde yer alan Karain Mağarası, Türkiye’nin en büyük mağaralarından bir tanesidir.

Antalya’da bulunan Karain, tarihsel açıdan önemli bir yerdir. Denizden yaklaşık 450 metre kadar yüksekte yer alan mağara içerisinde yapılan kazılar sonucunda günümüzden 500.000 yıl öncesine kadar dayanan izler bulunmuştur.

Mağarada yapılan kazılarda aslan, zürafa, fil, su aygırı ve sırtlan gibi hayvan kalıntılarına rastlanmıştır. Tapınak olarak da kullanıldığı tespit edilen mağarada, Paleolitik Çağ’dan izler bulunmaktadır. Yerleşim yeri olarak kullanılan mağara, Anadolu tarihi hakkında bilgi vermektedir.

Karain Mağara Giriş Ne Kadar ? Giriş Ücretleri

Karain Örenyeri’ne girerken ücret ödemek gerekmektedir. Mağaraya girebilmek için ödenmesi gereken ücret, 12,5 TL’dir.

Karain Mağara Ziyaret Saatleri

Karain, haftanın her günü ziyarete açıktır. Nisan ve Ekim ayları arasında mağaranın ziyaret saatleri 08:30 ve 19.00 olarak belirlenmiştir. Kasım ve Mart ayları arasında ise mağara 08:30-17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Mağaranın güncel ziyaret saatleri ve giriş ücretleri için muze.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Antalya Karain Mağarası
Antalya Karain Mağarası

Karain Mağarası’na Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Mağaranın Antalya şehir merkezine uzaklığı 27 kilometredir. Antalya-Burdur karayolunun 13. kilometresinde Karain tabelası yer almaktadır. Buradan Antalya-Burdur karayolundan ayrılarak, sapağa sapıyorsunuz ve ortalama 5 kilometre sonra Karain’e ulaşabiliyorsunuz.

Şehirdeki tüm turistik yerler için Antalya Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum