Iğdır Şehit Türkler Anıtı

Iğdır’da bulunan Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi, Iğdır’da görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Bu anıt, Soykırım Anıtı veya Ermeniler Tarafından Öldürülen Türkler Anıtı olarak da adlandırılmaktadır.

Iğdır Şehit Türkler Anıtı
Iğdır Şehit Türkler Anıtı

Iğdır Şehit Türk Anıtı’nın yapımına 1 Ağustos 1997 tarihinde başlanmıştır. Yapımı 2 yıl süren anıt müze, 5 Ekim 1999 tarihinde açılmıştır. Iğdır Soykırım Anıtı, 1.3 hektarlık bir alan üzerine 43.50 metre yükseklikte inşa edilmiştir. Bu özellikleriyle, Türkiye’nin en yüksek anıtı unvanına sahiptir. Anıtın taşlarının eskimesi sonucunda 2005 yılında restorasyon çalışması yapılmıştır.

Iğdır Soykırım Anıtı, 1915-1920 tarihleri arasında burada yaşayan Ermenilerin, Türklere karşı uyguladığı şiddeti sembolize etmektedir ve müze içerisinde belgeler sergilenmektedir. Müze, ayda ortalama 4.000 civarında ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Iğdır Soykırım Müzesi
Iğdır Soykırım Müzesi

Iğdır Şehit Türkler Anıtı Müzesi’ne Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Iğdır Soykırım Müzesi veya Şehit Türkler Anıt Müzesi, Iğdır ilinin merkezinde yer almaktadır. Iğdır’ın doğu girişinde yer alan bu noktaya gitmek için Melekli tarafında giden minibüsler kullanılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum