Burdur Salda Gölü

Burdur gezilecek yerleri arasında yer alan Salda Gölü, doğal güzelliği ve muhteşem manzarası ise ziyaretçileri büyülemekte ve turizm potansiyelini hızla arttırmaktadır. Ormanla kaplı tepelerin arasında kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrelen bir olan Salda Gölü, hafif tuzlu karstik bir göldür.

Göller Bölgesi içerisinde yer alan Salda Gölü, 44 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. 184 metre kadar varan derinliği ile Türkiye’nin en derin gölü olarak bilinmektedir.

Çevresi karaçam ormanlarıyla çevrili olan Salda Gölü’nde çeşitli plajlar bulunmaktadır ve göle 1989 yılında Doğal Sit Alanı statüsü verilmiştir. Uluslararası öneme sahip sulak alanlardan biri olan Salda Gölü, özellikle kış aylarında önemli sayılarda pasbaş, patka ve dik kuyruk ördek gibi canlılara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca göl çevresindeki ormanlık alanda keklik, tavşan, tilki, yaban domuzu gibi canlılar yaşamaktadır.

Salda Gölü’nün temizliği, berraklığı ve turkuaz rengi, bölgenin turizm hareketliliğini arttırmaktadır. Oldukça güzel bir manzara sunan Salda Gölü’nün güneybatı ve güneydoğu kıyılarında plajlar yer almaktadır. Deniz seviyesinden 1140 metre yüksekte olan göl suyunun içerisindeki magnezyum, soda ve kil bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Geçtiğimiz son 20 yılda, göl seviyesinde 4-5 metreyi bulan çekilmeler olmuştur. Bu çekilme iklim koşullarına bağlı olarak devam etmektedir.

Burdur Salda Gölü
Burdur Salda Gölü

Salda Gölü Plajları

Salda Gölü içerisinde ziyaretçilerin göle girebilmeleri için düzenlenmiş olan 2 farklı plaj alanı mevcuttur.

Orman Plajı

Salda Gölü Orman Plajı, güzel kumsalı ve piknik alanları ile Salda Gölü’nde dikkat çeken yerlerden bir tanesidir.

Plajın etrafı tel örgülerle çevrilidir ve güvenlik için kapıda görevli bulunmaktadır. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri büfeler ve bir adet restoran bulunmaktadır.

Salda Gölü Orman Plajı’na giriş için ücret ödemek gerekmektedir.

Salda Gölü Orman Plajı
Salda Gölü Orman Plajı

Belediye Plajı

Yeşilova Belediyesi’ne ait olan Salda Gölü Belediye Plajı, etrafı tel örgülerle çevrilmiş bir işletmedir.

Salda Gölü Belediye Plajı’nda çadır kurmak için ayrılmış olan kamp alanları, bir kaç restoran, büfe, duş kabinleri, tuvalet, çocuk parkları ve voleybol sahası bulunmaktadır.

Belediye Plajı’nda çadır kuracaklar için isteğe bağlı olarak elektrik bağlatma imkanı da sunulmaktadır.

Salda Gölü Belediye Plajı
Salda Gölü Belediye Plajı

Salda Gölü Nerede Kalınır ? Salda Gölü Konaklama

Salda Gölü kıyısında çok az sayıda motel bulunmaktadır. Burada gelen turistler, genellikle günübirlik ziyarette bulundukları için konaklama seçenekleri çok fazla değildir. Göl çevresi 1.Derece Sit Alanı olduğu için yapılaşmaya izin verilmemektedir. Salda Gölü’nde konaklamak isteyenler, genellikle Salda Gölü Kamp Alanı seçeneklerini tercih etmektedir.

Anatolia Turistik Dinlenme Tesisleri Motel

Göle en yakın konaklama yeri olan Anatolia Turistik Dinlenme Tesisleri, hem konaklama hem de yemek hizmeti sunmaktadır. Toplam 7 oda ile konaklama hizmeti sunan Anatolia Turistik Dinlenme Tesisleri Motel’inin bahçesinde çadır ve karavan kamp yeri de bulunmaktadır.

Sultan Pınarı Dinlenme Tesisleri

Sultan Pınarı Dinlenme Tesisleri, günübirlik ziyarete gelen turistlere göl kıyısında yemek yeme imkanı sunduğu gibi aynı zamanda konaklama ve kamp seçeneği de sunmaktadır.

Alabalık havuzlarının bulunduğu tesis içerisinde yöresel lezzetler de sunulmaktadır. Yaylalardan gelen soğuk ve lezzetli suyu ile meşhur olan işletmenin adı da buradan gelmektedir.

Salda Sultanpınarı Dinlenme Tesisleri
Salda Sultanpınarı Dinlenme Tesisleri

Orman İçi Dinlenme Yeri

Selda Gölü kıyısında bulunan ve Orman Bakanlığı’na ait olan Salda Gölü Orman İçi Dinlenme Tesisleri içerisinde çardaklar, masalar, duş, çeşme, çocuk parkı, tuvalet ve kabinler bulunmaktadır.

Tesis içerisinde ziyaretçilere çadır ile kamp yapma seçeneği de sunulmaktadır. Tesisin girişinde bakkal ve manav bulunmaktadır.

Yeşilova Belediyesi Dinlenme Tesisleri

Salda Gölü’nde bulunan bir diğer konaklama yeri ise Yeşilova Belediyesi’ne ait olan dinlenme tesisleridir. Tesis içerisinde Burdur İl Gençlik Spor Müdürlüğü’ne ait olan bir gençlik kampının yanı sıra, kafeterya, kabin, tuvalet, çeşme ve çocuk parkı da yer almaktadır.

Bu tesiste çadır kampı yapmak isteyenler için ise çadır alanları ayrılmıştır.

Hotel Lago Di Salda

Lago Turizm Otelcilik tarafında konaklama hizmeti veren Hotel Lago Di Salda, bölgede konaklama için tercih edebileceğiniz yerlerden birisidir.

Hotel Lago Di Salda içerisinde 23 adet standart oda ve 2 adet suit oda bulunmaktadır. Otelde yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, sauna, HD Led televizyon, Türk hamamı, şark köşesi, toplantı salonu, restoran, American bar, snack bar, restoran ve açık otopark gibi hizmet sunulmaktadır.

2012 yılında açılan Salda Kayak Merkezi’nin konaklama ihtiyacı için de tercih edilen otel, hem kış hem de yaz sezonunda hizmet vermektedir.

Hotel Lago Di Salda
Hotel Lago Di Salda

Salda Gölü Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

Salda Gölü, Burdur ilinin yaklaşık 60 kilometre kadar batısında yer almaktadır. Burdur’un Yeşilova ilçesine bağlı olan Salda Gölü’nün Yeşilova’ya yaklaşık 4 kilometre uzaklığı bulunmaktadır. Burdur, Denizli ve Antalya şehirlerinin ortasında yer alan Salda Gölü, şehirlerarası karayolları üzerinde yer almadığı için otobüs firmaları bu yoldan geçmemektedir. Bu nedenle Salda Gölü’nü görebilmek için özel araç ile ulaşım sağlamak gereklidir.

Minibüs ile Salda Gölü’ne gitmek için Burdur, Antalya veya Denizli otogarlarından kalkan Yeşilova minibüsleri kullanılmalıdır.

Burdur’dan Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir ? Salda Gölü’ne Burdur üzerinden gitmek için Burdur-Hacılar-Yeşilova rotası izlenmelidir.

Antalya’dan Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir ? Antalya’dan Salda Gölü’ne gitmek için iki farklı rota bulunmaktadır. Bu rotalardan ilki Antalya-Çavdır-Karamanlı yoludur. Diğer seçenek ise Antalya-Acıpayam-Güney rotasıdır. Birinci yol rotası, ikinci seçeneğe göre daha kısa sürmektedir.

Denizli’den Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir ? Denizli’den Salda Gölü’ne gitmek için Denizli-Serinhisar-Güney rotası izlenmelidir.

Gölün üst tarafında yer alan turizm merkezini Salda Kayak Merkezi başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir