Bursa Basın Müzesi

Bursa’da gezilecek yerlerden bir tanesi de Basın Müzesi’dir. 2007 yılında ziyarete açılan Müze, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin merkezi olan Basın Kültür Sarayı içerisinde bulunmaktadır.

Bursa basın ve matbacılığının gelişimi tarihsel süreç içerisinde işleyen müzede, eski basın araçlarıyla beraber gazete sayfaları, haberler ve fotoğraf sergilenmektedir.

Eski dönemlerden başlayarak medya organlarının geçirdiği teknolojik evrimi de gösteren müzede canlandırmalara da yer verilmiştir. Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Kültür Sarayı içerisinde müzenin dışında kütüphane, konferans salonu, konser salonu, yiyecek-içecek bölümü, hazır giyim ve eğlence mekanları gibi farklı hizmetler de bulunmaktadır.

Bursa’nın yerel basınını da detaylı bir şekilde işleyen müzenin panolarında ve galerilerinde sansüre uğramış gazete yazıları, silik gazete sayfaları, kapısına mühür vurulan gazete ve matbaa fotoğrafları da sergilenenler arasındadır. ‘’Hüdavendigar’dan Medyaya’’ bölümünde Bursa medyasının özellikle 1970’li yıllardan itibaren yaşadığı büyük dönüşümünü gözlemek mümkün olmakta ve nispeten kısa bir zaman dilimi içine sığdırılan köklü teknolojik değişim yerinde görülebilir.

Bursa Basın Müzesi
Bursa Basın Müzesi

Bursa Basın Müzesi Ziyaret Günleri ve Ziyaret Saatleri

Bursa Basın Müzesi, haftanın her günü açıktır ve ziyaretçilerin gezmesine imkan sunmaktadır. Müzenin ziyaret saati sabah 10:00’da başlamakta ve akşam 17:00’ye kadar sürmektedir.

Müzenin Telefon Numarası: 0 224 441 74 70

Basın Müzesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Müze, Nilüfer ilçesine bağlı Ataevler Mahallesi’nde Emek Caddesi üzerinde Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Kültür Sarayı içinde yer almaktadır. Basın Kültür Sarayı’nın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz. Şehirdeki bütün turistik noktalar için Bursa Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir