Samsun Çiftlik Caddesi

Asıl adı İstiklal Caddesi olan ama halk arasında Çiftlik Caddesi olarak bilinen yer, Samsun’da gezilecek yerler arasındadır ve şehrin en popüler caddesidir. Samsun’un meşhur Çiftlik Caddesi, İstanbul’daki İstiklal Caddesi‘ni andırmaktadır.

Özellikle şehir dışından Samsun’a gelen ziyaretçilerin ilk ziyaret ettikleri yerlerin başında Çiftlik Caddesi gelmektedir. Yaklaşık 700 metre uzunluğundaki Çiftlik’te Samsun’un meşhur yemeklerinden biri olan Samsun Döneri’ni yiyebileceğiniz pek çok restoran bulunmaktadır. Cadde, mağazaları ve lokantaları ile Samsun’un en işlek caddelerinden bir tanesi olma özelliğini taşımaktadır.


Çiftlik Caddesi’nin Yeni Hali

2013 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile caddenin trafiğe kapatılması kararlaştırıldı. Proje öncesinde tek şeritli bir trafik akışı bulunan Cadde, oldukça kalabalıktı ve yoldaki trafik sıkışık halde ilerliyordu.


2014 yılında başlayan çalışmalarla caddenin yeni hali için Çiftlik Cadde AVM adı verildi. Alt ve üst yapı çalışmaları yapılan cadde, trafiğe kapatıldı ve sadece yayaların kullanımı için düzenlendi. Samsun’un gelişmesiyle beraber artan alışveriş merkezleri karşısında hem bölge esnafını korumak hem de çevreyi düzenlemek adına yapılan Çiftlik Cadde AVM ile Çiftlik oldukça modern bir görüntüye kavuştu.


Cadde üzerinde Samsun’un en meşhur dönercileri olan Beyaz Ev, Çalıkuşu ve Hacı gibi döner lokantalarının yanı sıra pek çok dönerci bulunmaktadır. Ayrıca Adidas, Nike, Puma, Sony, Teknosa, Burger King gibi dünyaca ünlü markalarında cadde üzerinde dükkanları bulunmaktadır.

Güncelleme: Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir döneminde cadde üzerinden tekrar çalışma başlatılmış ve bu çalışma sonucunda cadde trafiğe tekrar açılmıştır.

Samsun Çiftlik Caddesi
Samsun Çiftlik Caddesi

Çiftlik Caddesi Nerede ?

Samsun’un en meşhur caddesi olan Çiftlik (İstiklal) Caddesi, Samsun şehir merkezinin ortasında bulunmaktadır. Merkez ilçe olan İlkadım’da yer alan caddeye şehir merkezinden ulaşım oldukça kolaydır. Atakum tarafından gelecek olanlar ise Tramvay hattını kullanarak Cumhuriyet Meydanı veya Gar istasyonlarından birinde inebilir ve yukarıya doğru yürüyerek Çiftlik Caddesi’ne ulaşabilir. Caddenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum