Kocaeli Derince Harikalar Sahili

Kocaeli’nin Derince ilçesinde sahil kısmına kurulan ve yaklaşık 30.000 metrekarelik bir alanı kaplayan Derince Harikalar Sahili, Kocaeli’de gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

Derince Harikalar Sahili, çocuklar başta olmak üzere her yaştan insan için oldukça eğlenceli bir yer. İstanbul’a yakın olması sebebiyle İstanbulluların da hafta sonu için gezi yerlerinden olan Harikalar Sahili, bir çok masal kahramanının yanı sıra eğlenceli oyunlara da ev sahipliği yapıyor.

Harikalar Sahili içerisinde büyük boyutlarda masal kahramanları, havuzlar içerisinde çarpışan botlar, uzaktan kumandalı teknelerin yer aldığı küçük bir marina ve şelaleler bulunmaktadır. Derince Harikalar Sahili’nde Nuh’un Gemisi, dinazor maketi gibi konseptler içeren 3 kafe, mantar ve korsan gemisi konseptinde 2 restpran ve küçük mantar evler içerisinde bulunan 3 büfe bulunmaktadır.

Derince Harikalar Sahili içerisinde küçük heykeller, Şirinler, Gargamel, Keloğlan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Taş Devri karakterleri gibi pek çok masal kahramanı yer alıyor. Çocuklar için eğlenilecek yerler olan parktaki eğlenceler bunlarla sınırlı değil. Çeşit çeşit salıncak ve kaydıraklar ve oyun alanları, buranın eğlencesini arttırıyor.

Kocaeli’de gezilecek yerler programınızı yaparken, çocuğunuz var ise buraya yaklaşık 1-1,5 saat kadar zaman ayırmanızı tavsiye ederiz. Kocaeli’de gezilecek yerler konusunda bir önceki yazımızı Kartepe Kayak Merkezi başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

Kocaeli Derince Harikalar Sahili
Kocaeli Derince Harikalar Sahili

Derince Harikalar Sahili’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Harikalar Sahili, İstanbul’a 90 kilometre ve Kocaeli şehir merkezine 14 kilometre kadar uzaklıkta bulunan Derince ilçesinde yer alıyor. İzmit-Derince minibüsleri, ilçeye ulaşımı sağlıyor fakat sahile kadar inmiyorlar. Bunun yerine İzmit-Değirmendere minibüslerine binip, Değirmendere Sahili’nde Çınarlı Park bölgesinde inmelisiniz. Bu parkın biraz ilerisinde bulunan vapur iskelesinde saat başı kalkan vapurları kullanarak yaklaşık 10 dakikada Derince sahili’ne varabilirsiniz. Değirmendere ve Derince Harikalar Diyarı, karşılıklı olarak Körfez’in iki ucunda bulunuyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir