Ankara Gençlik Parkı

Ankara’da gezilecek yerlerden bir tanesi, Ulus’ta bulunan tarihi Ankara Gençlik Parkı’dır.

Uzun yıllar Ankara’da yaşamış olanlar için ayrı bir önemi olan Gençlik Parkı, 1936 yılında 28 hektar genişliğindeki bataklıklarla kaplı alana inşa edilmeye başlanmıştır. Gençlik Parkı‘nın yapımı, 7 yıl sürmüştür ve 19 Mayıs 1943 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Ankara Gençlik Parkı

Gençlik Parkı’nın yapımı için 600 bin TL kadar ödenek ayrılmıştır. Park ilk yapıldığı zamanlarda içerisinde kuşlar için bahçe, açık hava halk tiyatrosu, çocuk bahçesi, labirent, yüzme havuzu ve atlı gezintiler için hazırlanan 2200 metrelik gezi yolu yer almaktaydı. Park, özellikle 80’li yıllarda Ankara’nın en gözde yerlerinden bir tanesiyle.

Zamanla birlikte Gençlik Parkı bir çok değişim yaşamıştır. İlgilenilmediği tarihlerde, bakımsız görüntüsü ile Ankaralıları rahatsız etmiştir. 1951 yılında şehre gösteri için gelen İtalyan Oyun Parkı, Gençlik Parkı’na kurulmuştur. Halkın yoğun ilgisi, daha sonra buraya benzer tarzda bir lunapark yapılmasını sağlamıştır. Gençlik Parkı Lunaparkı, günümüzde de hala Ankara’nın ilgi gören yerlerinden biri olmayı sürdürmektedir. Gençlik Parkı Lunaparkı’nın giriş ücreti, 1 TL’dir. Bu ücret, lunaparka giriş ücretidir ve içerideki oyuncakları kapsamamaktadır. Gençlik Parkı Lunaparkı’ndaki oyuncaklara biniş ücreti, ortalama 20 TL’dir.

Ankara Gençlik Parkı
Ankara Gençlik Parkı

Gençlik Parkı, içerisindeki lunapark ve yapay gölet ile ünlü bir bölgedir. 275.000 metrekarelik bir alan üzerinde bulunan park içerisinde restoranlar, kafeler, çay bahçeleri, lunapark, yapay gölet, kamelyalar, sanat merkezi, çocuk parkları, yeşil alanlar ve çeşitli aydınlatmalar bulunmaktadır.

Gençlik Parkı, Ankaralılar tarafından genellikle yaz mevsiminde ziyaret edilmektedir. Park, bu zamanlarda oldukça renkli görüntülere sahne olmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı’nda çeşitli ışık gösterileri düzenlenmekte ve büyük ilgi görmektedir. 6 farklı giriş kapısı bulunan Gençlik Parkı’nın çevresinde Ankara Tren Garı, Ankara 19 Mayıs Stadyumu ve Ankara Arena Basketbol Salonu bulunmaktadır. Ayrıca park içerisinde ücretsiz tuvaletler ve güvenlik elemanları bulunmaktadır. Fakat Ankara Gençlik Parkı, hala istenilen nezih ortama sahip olamamıştır. Özellikle akşam saatlerinde parkın içerisi çok güvenli olmamaktadır. Bu nedenle Gençlik Parkı’na geç saatlerde gitmemekte fayda olduğunu da belirtelim.

Ankara’da gezilecek yerlerle ilgili bir önceki yazımızı, Çengelhan Rahmi M.Koç Müzesi başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

Ankara Gençlik Parkı
Ankara Gençlik Parkı

Gençlik Parkı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Gençlik Parkı, Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Ulus’ta yer almaktadır. Ulus, Ankara’nın merkezi bölgelerinden biri olduğu için Gençlik Parkı’na ulaşım kolayca sağlanabilmektedir.

Gençlik Parkı’na en kolay ulaşım yolu, Ankara Metrosu’dur. Ankara Metrosu’nun Ulus durağında indikten sonra metronun Gençlik Parkı çıkışından çıktığınız zaman, direkt olarak parkın içine giriyoruz. Ankara’ya tren veya yüksek hızlı trenle gelenler ise Ankara Tren Garı’na geldikleri zaman, Gençlik Parkı’nı tam karşılarında buluyorlar. Ayrıca Ulus’a giden otobüsler ve minibüsler de Gençlik Parkı’nın yakınından geçmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum