Kastro Çamlıköy Plajı

Tekirdağ’ın Saray ilçesine bağlı Çamlıköy, Kastro Çamlıköy Plajı adıyla Karadeniz’in kıyısında yaklaşık 3 kilometrelik bir plaja sahiptir. Eski adı Kastro olan Çamlıköy, özellikle hafta sonları İstanbul’dan gelen günübirlik ziyaretçiler ile dolup taşmaktadır.

Marmara Bölgesi’nin Karadeniz kıyılarında yer alan Kastro, Marmara’da kamp yapılabilecek alanlar arasında yer alır. Geniş plajı, hemen yanından akan akarsuyu, yeşil doğası ve gölüyle Tekirdağ turizmi için önemli bir noktadır.

Çamlıköy Plajı’nın bir tarafı doğal bir plaj konumundayken diğer tarafında bir göl bulunmaktadır. Istranca Dağları’nın eteklerinin manzarasıyla birlikte yeşil ve mavinin buluşma alanı olan Kastro, İstanbul’a yakın olması nedeniyle hafta sonlarında büyük ilgi görmektedir. Özellikle pazar günleri burada yer bulmak oldukça zordur.

Orman İşletmesi tarafından düzenlenen piknik ve dinlenme yerleri, plajda yüzecek olanların aynı zamanda mangal ve piknik yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Kastro Çamlıköy Plajı
Kastro Çamlıköy Plajı

Kastro Kamp Fiyatları 2021 / Alanı Konaklama Ücretleri


Kastro veya Çamlıköy, Tekirdağ’da kamp yapılacak yerler arasında yer almaktadır. Bölgeye kendi çadırınızı getirip kamp yapabileceğiniz gibi burada bulunan işletmeden de çadır kiralayabilirsiniz. Çadır kamp yeri dışında karavan ve araç içi konaklama yerleri de bulunmaktadır. Kastro kamp fiyatları 2022 fiyatları şu şekildedir:

Bir Ünite (4 kişilik) Çadır Yeri (Günlük): 40  TL
Bir Ünite Karavan Yeri (Günlük): 45 TL

Kastro Çamlıköy Plajı Telefon Numarası: 0 533 388 00 63

Kastro Çamlıköy Kamp Alanı


Kastro Çamlıköy Plajı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kastro Çamlıköy Plajı’na giriş için belirlenen 2022 yılı ücretleri, şu şekildedir:

Şahıs: 7,5 TL
İndirimli Şahıs: 3,5 TL
Bisiklet: 7 TL
Motorsiklet ve ATV: 14 TL
Otomobil: 21 TL
Minibüs: 63 TL
Midibüs: 105 TL
Otobüs: 210 TL

Fiyatlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmekte ve senelik olarak değişmektedir. Güncel giriş ücretleri için camlikoy.tabiat.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kastro Çamlıköy Plajı’na Nasıl Gidilir? Nerede? Ulaşım

İstanbul’dan özel araç ile Kastro Çamlıköy Plajı’na ulaşmak için İstanbul Mahmutbey gişelerinden Edirne istikametine doğru gidiyorsunuz. Çerkezköy gişelerinin ardından Saray tabelalarını takip etmelisiniz. Saray ilçesine vardıktan sonra Kıyıköy-Kastro yoluna giriyorsunuz. Bu yolda Güngörmez ve Bahçeköyleri geçtikten sonra yol ayrımına geliyorsunuz ve kısa bir mesafe sonra bölgeye ulaşıyorsunuz.

Tekirdağ’dan özel araba ile Saray ilçesine gitmek için Muratlı yolunu kullanmak gerekiyor.

Kırklareli’nden özel araç ile Saray ilçesine ulaşım için ise Vize yolunu kullanarak Kıyıköy’e ardından da Saray yoluna girip Bahçeköy’e gelmeden Kastro yol ayrımına ulaşıyoruz.

İstanbul’dan otobüs ile Saray ilçesine gitmeniz mümkündür. İstanbul Otogarı’ndan Metro, Kale veya Yonca Seyahat firmalarının otobüslerini kullanarak Saray ilçesine gidebilirsiniz. Saray ilçesine vardıktan sonra Saray Otogarı’ndan Kastro’ya giden minibüslere binmelisiniz. Bölgenin tam konumu için Google Maps linkine bakabilirsiniz. Bölgedeki bir başka doğal güzellik için Tekirdağ Uçmakdere başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 yorum