Uşak Ulubey Kanyonu

Dünya’nın en uzun kanyonlarından bir tanesi olan Ulubey Kanyonu, Uşak ilinin Ulubey ilçesinde yer almaktadır. Amerika’da bulunan Büyük Kanyon’dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonu Ulubey Kanyonu’dur.

Ulubey ilçesine 1 kilometre uzaklıkta bulunan kanyonun genişliği 100-500 metre, derinliği 130-170 metre ve uzunluğu 75 kilometredir. Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden kanyon, ana hatta bağlanan onlarca büyük yan kanyondan oluşmaktadır. Bu nedenle Ulubey Kanyonları olarak da anılmaktadır.

Uşak’ta gezilecek yerler arasında yer alan kanyonda turizm alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Henüz gerekli düzeye ulaşmamış olan çalışmalar, kanyonun turizm potansiyelini geliştirmemiştir.

Ulubey Kanyonları’nda doğa turizmi ön plana çıkmaktadır. Treking, doğa yürüyüşü aktivitelerini sevenler için bu bölge oldukça iyi bir seçenektir.

Uşak Ulubey Kanyonu
Uşak Ulubey Kanyonu

Ulubey Kanyon Festivali

Ulubey Kanyonları’nın bilinirliğini arttırmak için 2006 yılından itibaren Ulubey Kanyon Kültür Ve Turizm Festivali düzenlenmeye başlanmıştır. Ulubey Festivali, her yıl Mayıs ayının son hafta sonu düzenlenmektedir.

Uşak Ulubey
Uşak Ulubey

Ulubey Kanyonu’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kanyon, Uşak’ın Ulubey ilçesinde yer almaktadır. Uşak ile Ulubey ilçesi arası yaklaşık 30 kilometredir. Uşak’tan kalkan Ulubey minibüslerini kullanarak Ulubey’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgedeki bir başka turistik nokta için Uşak Blaundus Antik Kenti başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir