Eskişehir Kentpark

Eskişehir’de gezilecek yerler arasında bulunan Eskişehir Kentpark, ülke genelinde bilinen bir yerdir. Parkın en önemli özelliği, Türkiye’nin ilk yapay plajı olan Kentpark Plajı’dır.

Kentpark içerisinde bulunan Kentpark Plajı’nın haricinde bölgede çok sayıda oyun alanı, yürüyüş parkurları, kafeler ve restoranlar yer almaktadır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kentpark, özellikle yaz aylarında hem Eskişehirliler hem de şehre gelen turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Eskişehir Kentpark

Yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alana yayılan Kentpark, Eskişehir Otogarı ile Gökmeydan Mahallesi arasında bulunmaktadır. Bu geniş parkın içerisinde Kentpark Plajı’nın hemen arka kısmında bir adet gölet vardır. Yaz aylarında burada yerleştirilen süs balıkları, ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir. Kış mevsiminde ise parkın ziyaretçi sayısında oldukça fazla düşüş olmaktadır. Bunun temel nedeni, bölgenin genellikle yüzme için tercih edilmesidir. Fakat Eskişehir’e kar yağdığı zaman parkın içi ayrı bir güzellik kazanmaktadır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kazandırdığı büyük park projelerinden olan ve alışılagelen yeşil alan ve park kavramlarının çok daha ötesinde bir çok yenilik barındıran Kent Park, Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Gökmeydan Mahallesi arasındaki yaklaşık 300 bin metre karelik alan üzerine kurulmuştur.

Eskişehir Kentpark Havadan
Eskişehir Kentpark Havadan

Kentpark Plajı ve Kentpark Havuzu

Yaz aylarında Eskişehir Kentpark’ın ziyaretçi sayısı bir hayli artmaktadır. Kentpark, yaz aylarında kent halkı ve turistler tarafından yüzme amacıyla ziyaret edilmektedir. Eskişehir’de deniz keyfi yaşayabileceğiniz bir yer alan Kentpark Plajı’nın bulunduğu yapay plajın hemen yan tarafında biri çocuklar için olmak üzere iki açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Bu plaj ve havuzların dışında Kentpark’ta bir de kapalı plaj yer almaktadır.

Türkiye’nin ilk yapay plajı olan Kentpark Plajı, parkın Porsuk Çayı’na bakan kısmında inşa edilen özel alanda bulunmaktadır. Kentpark Plajı’nın uzunluğu yaklaşık 350 metredir. Alanında tek olma özelliğine sahip olan plajın kenarında kumlar bulunmaktadır ve yapay denizin içi de mermer ile döşenmiştir.

Kentpark Plajı Giriş Saatleri ve Plaj Kapanış Saatleri

Kentpark Plajı ne zaman açılıyor, diye soracak olursanız; bu tarih genellikle haziran ayının ortalarını bulmaktadır. Karasal iklime sahip olan Eskişehir’de açık alanda rahat bir şekilde yüzülmesi için haziran ayının ortaları beklenmektedir.

Kentpark Plajı, yaz sezonun sabah saat 10:00’da açılmaktadır. Plajın kapanış saati ise 18:00’dır.

Kentpark Plajı Giriş Ücretleri Ne Kadar ?

Eskişehir Kentpark Plajı’na giriş ücretleri 2020 yılı için 20 TL olarak belirlenmiştir.. Ayrıca 6-17 yaş arası kişilerin katılabileceği, hafta sonu düzenlenen yüzme kursları bulunmaktadır.

Eskişehir Kentpark Plajı
Eskişehir Kentpark Plajı

Eskişehir Kentpark At Çiftliği

Eskişehir’in Kentpark’ı içerisinde bir de at çiftliği bulunmaktadır. Park içerisine kurulan çiftlikte uzmanlar eşliğinde keyifli ve güvenli bir şekilde at binmeniz mümkündür. Bireysel veya grup hobi binişleri, okul ve kreş etkinlikleri gibi aktivitelerin yanı sıra yaz döneminde nostalji fayton turu ve düğünlere fayton kiralama yapılmaktadır.

Açık alanda yapılan at binişlerinin ücreti ortalama 50 TL’dir.

Eskişehir Kentpark Göleti

Kentpark Plajı’nın hemen arka tarafında büyük bir gölet bulunmaktadır. Tam ortasında ışıklandırılmış bir adacık bulunan Kentpark Göleti, Porsuk Çayı’na bağlıdır. Porsuk Çayı, Kentpark’ın içerisinden geçmektedir. Gölet içerisinde bulunan ördeklerin yanı sıra büyük süs balıkları oldukça dikkat çekmektedir.

Göletin kıyısında bulunan bistro, özellikle Eskişehir’de kahvaltılar için tercih edilen bir mekandır. Ortalama 3-4 kişiye hazırlanan serpme kahvaltının ücreti, 20 TL civarındadır. Bu kahvaltı seçeneğinin yanı sıra kahvaltı tabağının çeşitli alternatifleri de bulunmaktadır. Göl kenarındaki restoranda kahvaltı haricinde diğer öğünler için de yemek yiyebilirsiniz. Yemekten sonra çayınızı ve kahvenizi yine göl kenarında içebilirsiniz.

Eskişehir’de gezilecek yerlerle ilgili bir önceki yazımızı, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

Eskişehir Kentpark Gölet
Eskişehir Kentpark Gölet

Eskişehir Kentpark’a Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Eskişehir Kentpark’a giriş ücreti alınmamaktadır. Kentpark’a ücretsiz olarak girebilir ve gezebilirsiniz. Kentpark’ın ulaşımı da son derece kolaydır. Özellikle otobüs ile şehir dışından gelenler, Eskişehir Otogarı’nın hemen arka tarafında bulunan bu parka yürüyerek ulaşabilirler.

Gültepe, Sıhhıye Kavşağı gibi bölgelerden otobüse binerek parka gelebilirsiniz. Kentpark’tan şehir merkezine gitmek veya şehir merkezinden Kentpark’a gelmek için ise 3 farklı seçenek vardır. Tramvay, turistik bot ve otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği bot seferleri ile parktan şehir merkezine Porsuk Çayı üzerinden eğlenceli bir şekilde gidebilirsiniz. Bot seferleri için tam bilet fiyatı 30 TL, indirimli bilet fiyatı ise 15 TL’dir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir