Gaziantep Masal Park

Gaziantep’te gezilecek yerler arasında yer alan Gaziantep Masal Park, özellikle çocuklu ailelerin uğraması gereken yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor.

2008 yılında inşa edilen Gaziantep’in Masal Parkı, 80.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Yeşillikler içerisindeki bu büyük alan, çocuklara yönelik hazırlanmış olsa da büyükler için de nefes alınabilecek bir ortam sunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Masal Park, iki farklı bölümden oluşuyor. İlk bölümde Türk ve Dünya masal kahramanlarının heykelleri ve rölyef eserleri bulunuyor. Parkın ikinci bölümünde ise çocuklar için hazırlanmış olan oyun alanları bulunuyor. Masal Park içerisinde Keloğlan, Nasrettin Hoca, Şirinler, Pamuk Prenses ve Shrek gibi masal ve çizgi kahramanları yer alıyor.

Park içerisinde yer alan şeyler heykel ve oyun alanlarıyla sınırlı değil. Çocuklar için hazırlanan masal dinleme sistemleri, çay bahçesi, güneş saati, dinlenme ve yürüyüş alanları, şatolar, süs havuzları, su kanalları ve çocuklar için okuma alanları parkın diğer birimlerini oluşturuyor. Park içerisindeki su kanalları, çocukların botlar aracılığı ile gezinti yapmasına imkan sunarken okuma alanlarında çocuklar okuma alışkanlığı kazanması hedefleniyor.

İçerisinde çeşitli su gösterileri de düzenlenen Masal Park’ta geniş bir yeşillik alan yer alıyor ve bu yeşil alanda ağaçlar ve çiçekler bulunuyor. Parkta 21 adet çam ağacı, 43 adet yapraklı ağaç, 86 adet palmiye ağacı, 21 adet büyük sedir ağacı, 21 adet piramit mazı, 1990 adet süs bitkisi ve 250 adet mevsimlik çiçek bulunuyor.

Gaziantep’te gezilecek yerlerle ilgili bir önceki yazımızı Zeugma Mozaik Müzesi başlıklı konudan okuyabilirsiniz.

Gaziantep Masal Park
Gaziantep Masal Park

Gaziantep Masal Park’a Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Masal Park, Gaziantep merkezde Sarıgüllük Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Park, Sankopark Alışveriş Merkezi’nin arka tarafında yer almaktadır.

B-17 numaralı Gaziantep Belediye Otobüsü, Çocuk Hastanesi-MASAL PARK-25 Aralık Devlet Hastanesi-Valilik-Eski Çocuk Hastanesi-Şıhcan-Şehreküstü-Mezarlık-Otogar-Bedirkent-Subaoğaz-Tuğlu-Tokdemir güzargahında gitmektedir. Bu otobüs hattını kullanarak Masal Park’a ulaşabilirsiniz. Parkın tam konumunu Google Maps üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir