Eskişehir Regülatör Piknik Alanı

Eskişehir’in piknik yerlerinden biri olan Regülatör Piknik Alanı, aynı zamanda Eskişehir’de gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

Eskişehir Odunpazarı ilçesine bağlı olan Regülatör Piknik Alanı, Eskişehir-Kütahya karayolunun 5.kilometresinde Orhangazi Mahallesi sınırları içerisindedir.

23 Haziran 2012 tarihinde hizmete açılan piknik alanı, DSİ ile Odunpazarı Belediyesi’nin anlaşması sonucunda belediyeye devredilmiştir. Belediyeye devredildikten sonra başlatılan çalışmalarla birlikte, bugünkü halini alan Regülatör Piknik Alanı, Eskişehir halkının piknik yapmak için en çok tercih ettiği yerler arasındadır. Bölgedeki eksikler tamamlandıktan sonra oldukça güzel mesire alanı ortaya çıkmıştır. Bölgede, piknik masaları ve çardaklarla birlikte çocuklar için oyun alanları bulunmaktadır.

Regülatör Piknik Alanı, Eskişehir’in ünlü Porsuk Çayı’nın hemen kenarında yer almaktadır. Bölgede piknik yapmanın yanı sıra belediye tarafından yapılan koşu parkuru, çocuk oyun alanları ve yemyeşil doğa ile keyifli vakit geçirmek mümkündür. Bölgede ayrıca piknikçilerin ihtiyaçları için bir adet büfe de bulunmaktadır.

Piknik alanı yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Yedekte ise yaklaşık 125 bin metrekare kadar daha bir alan bulunmaktadır. Bu alan, piknik bölgesinin şehirler arası nakliyat ileride genişletilebilmesi için bırakılmıştır. piknik alanına girişte ücret alınmamaktadır. Alanda ücretsiz bir şekilde piknik yapılmaktadır. Ayrıca piknik alanına kurulan ışıklandırma sayesinde akşam saatlerini de eğlenceli bir şekilde geçirmek mümkündür.

Şehirdeki tüm turistik yerlere Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Eskişehir Regülatör Piknik Alanı
Eskişehir Regülatör Piknik Alanı

Eskişehir Regülatör Restoran

Piknik alanının bulunduğu bölgede tarihi bir restoran bulunmaktadır. Regülatör Restoran, 1970 yılında hizmete açılmış olan bir işletmedir. Kahvaltı ve diğer öğünler için geniş bir seçenek sunulan restoranda içki servisi de yapılmaktadır.

Regülatör Restoran Telefon Numarası: 0 222 324 12 24

Regülatör Piknik Alanı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Regülatör Piknik Alanı’na gitmek için Eskişehir-Kütahya karayolunun 5.kilometresinden Karacaşehir tabelasının bulunduğu tarafa sapıyorsunuz. Bu sapaktan sonra Regülatör tabelalarını takip ederek kısa sürede alana ulaşabilirsiniz. Piknik alanının tam konumu için Google Maps linkine bakabilirsiniz.