Antalya Düden Şelalesi

Antalya gezilecek yerler listesinde yer alan bir doğal güzellik, Düden Şelalesi’dir. Antalya şehir merkezine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta yer alan Düden, Antalya’nın önemli gezi yerlerinden sadece bir tanesidir. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alan Düden, Düdenbaşı denilen yerde yeryüzüne çıkmaktadır.

İki kola ayrılan Düden Çayı, Aşağı Düden (Karpuzkaldıran Şelalesi) ve Yukarı Düden (İskender Şelalesi) olarak iki şelale haline gelmekte ve Akdeniz’e dökülmektedir.

Aşağı Düden olarak bilinen yer, Antalya şehir merkezine 8 kilometre uzaktaki Lara’ya yakın bir bölgededir. Yaklaşık 40 metrelik falezlerden denize dökülen Aşağı Düden’de Gençlik Parkı ve Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri bulunmaktadır.

Yukarı Düden ise Varsak’a yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İskender Şelalesi olarak bilinen Yukarı Düden’in bir hikayesi vardır. M.Ö. 334-333 yıllarında Pamphylia’yı fetheden Büyük İskender’in bu bölgeden geçtiği ve atlarını sulattığı söylenmektedir. Şelalenin bulunduğu bu alan, 1970-72 yılları arasında Devlet Su İşleri tarafından piknik yeri olarak düzenlenmiştir.

Antalya Düden Şelalesi
Antalya Düden Şelalesi

Düden Şelalesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Düden Şelalesi, Antalya Varsak da bulunmaktadır. Antalya şehir merkezinden Varsak minibüslerine binerek bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Şelalenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki diğer turistik noktaları Antalya Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum