Keşan Erikli Plajı

Saros Körfezi’nde bulunan plajlardan biri olan Erikli Plajı, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli kasabasında bulunmaktadır. Edirne’de denize girilecek yerler arasında en iyi seçeneklerden biri olan Erikli Plajı, 2014 yılında mavi bayrak kazanmıştır. İstanbul’a uzaklığı sadece 250 kilometre olan Erikli, özellikle yaz döneminde ve hafta sonlarında yoğun ilgi görmektedir.

Saros Körfezi’nin yapısı nedeniyle yaşanan su döngüsünden, burada yer alan plajlar genellikle temizdir. Bu plajlardan biri olan Erikli Plajı yaz aylarında bölgenin en çok turist çeken yerlerinin başında gelmektedir. Sahil kasabası Erikli, güzel bir plaja sahip olmanın yanı sıra konaklama imkanları açısından da geniş bir seçenek yelpazesine sahiptir.

Keşan Erikli Plajı
Keşan Erikli Plajı

Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda mavi bayrağa layık görülen Erikli Halk Plajı’nda tuvalet, duş, soyunma kabini, cankurtaran gibi imkanlar sunulmaktadır. Yaklaşık 3 kilometre kadar uzunluğu bulunan plajın genişliği, 30-40 metredir. Erikli Halk Plajı’nın yanı sıra bölgede Yaylaköy ve Danişment Sahili, Kum Ocakları Plajı gibi çeşitli alternatif plajlar da bulunmaktadır.

Erikli Plajı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Erikli Halk Plajı’na özel araç ile gidecek olanlar; İstanbul-Tekirdağ yolunu kullanmalıdır. Bu yol üzerinden Keşan ilçesine ulaşmanız yaklaşık 230 kilometre sürmektedir. Keşan ilçesinden Erikli sapağına saptıktan sonra yaklaşık 30 kilometrelik bir yolculuğun ardından Erikli’ye ulaşıyorsunuz. Erikli ilçesi ile Erikli Sahil Plajı’nın arasında ise 3 kilometre bulunuyor.

Erikli Halk Plajı’na otobüsle gitmek için ise Keşan ilçesine direkt giden otobüsleri kullanabilirsiniz. Keşan Otogarı’na ulaştıktan sonra buradan yarım saatte bir kalkan Erikli minibüsleri ile beldeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Plajın tam konumu için Google Maps linkine bakabilirsiniz.

Şehirdeki tüm turistik noktalar için Edirne Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum