Fethiye Kabak Koyu (Kabak Vadisi)

Kabak Koyu veya Kabak Vadisi olarak bilinen bölge, Fethiye’de gezilecek yerler arasında yer alan tatil bölgelerinden bir tanesidir. Aynı zamanda Fethiye’de kamp yapılacak yerlerden biri olan koy, sessiz bir yer olarak bilinmektedir. Yemyeşil ağaçların arasında derin Kabak Vadisi’nin denizle buluştuğu yerde konumlanan koy, 200 metrelik küçük bir kumsala sahiptir. Bölge aşırı kalabalık olmadığı için, bu plaj yeterli olmaktadır. Kabak Koyu, açık denize doğru baktığı ve önünde bir ada bulunmadığı için dalgalı olabilmektedir.

Kabak Vadisi’nin civarında yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunmaktadır. Deniz, kum, Güneş ve doğanın keyfini çıkartabileceğiniz bu bölgede gerçekleştireceğiniz aktiviteler ile sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz.

Kabak Koyu
Kabak Koyu

Kabak Koyu’nda Neler Yapılır?

Aynı zamanda Likya Yolu üzerinde yer alan Kabak Vadisi’nde en çok tercih edilen aktivite, trekking olmaktadır. Bölgede yer alan pek çok kamp işletmesi, çeşitli doğa yürüyüşleri düzenlemektedir. Bu doğru yürüyüşleri sırasında izlenilen belli başlı rotalar şu şekildedir;

Kabak Kamp Alanı’nda konaklayan ziyaretçiler, rehberler eşliğinde tura başlamaktadır. Aladere Şelaleri, bölgede Şelale olarak anılan bir bölgedir. Ufak tırmanışlarla birlikte burada yürüyüş yapmak mümkündür. Bu yürüyüş esnasında Aladere Şelaleleri etrafındaki küçük gölcüklere girerek serinlemek de mümkündür.

Kabak Plajı’nın sol kısmındaki yamaçta bulunan mağara, Kabak’ta gezilecek yerlerden bir diğeri olarak karşımıza çıkar. Plajdan itibaren yaklaşık 200 metre kadar yüzerek denizden ulaşım sağlamak mümkündür. Hem su altından hem de karadan girişi bulunan mağaranın içerisi, geniş bir salon büyüklüğündedir.

Vadinin doğu tarafında kalan ve 800 metre yükseklikte bulunan Alınca Köyü, koya yaklaşık 3 saatlik bir yürüme mesafesindedir. Kabak’ta düzenlenen trekkinglerde bu bölgede rota içerisine alınabilmektedir. Alınca Köyü’ne giden yol, Likya Yolu rotası üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Kabak’ta yapılacak eğlenceli aktivitelerden bir tanesi de tekne turlarıdır. Kabak Plajı’nda bulunan tekne turları, yaz mevsiminde seferler düzenlemektedir. Ölüdeniz tarafında Kelebekler Vadisi, diğer tarafta ise Cennet Koyu ve Korsan Şehri, tekne turunun rotalarındadır.

kabak koyu plaji
Kabak Koyu Plajı

Kabak Koyu Kamp Alanı

Kabak Vadisi’nde önceleri sadece iki adet kamp alanı bulunmaktaydı. Bölgenin turizm değerinin anlaşılması ve turist sayısının artmasıyla beraber bölgedeki kamp alanları da çoğalmıştır. Günümüzde Kabak Vadisi ve çevresinde hizmet veren yaklaşık 5-10 adet kamp işletmesi bulunmaktadır.

Koyda yer alan kamp işletmelerinde bungalovlarda, çadırlarda veya karavanlarda konaklamak mümkündür. Fethiye’de kamp yapılacak yerler arasında önemli bir konumda bulunan Kabak’taki kamp alanlarının hemen hemen hepsinde restoran, elektrik, internet bağlantısı, kiralık çadır, hamak, tuvalet, duş ve temiz su gibi hizmetler sunulmaktadır. Bölgedeki en meşhur kamp alanlarından olan Sultan Camp ile ilgili detaylı bilgi almak için sultancamp.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

fethiye kabak koyu
Kabak Koyu

Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Türkiye’nin gizli cennetlerinden Kabak, Fethiye ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktadır. Ölüdeniz ilçesi ile koy arasında ise 17 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. Koya hem karadan hem de denizden ulaşım sağlamak mümkündür.

Özel araç ile direkt olarak koya inmeniz biraz zor. Koya inen yol, patikalardan ve engebelerden oluşuyor. Bunun yerine Fethiye-Faralya dolmuşlarını takip ederek Kabak Köyü’ne ulaşarak arabanızı buraya bırakabilirsiniz. Bu noktadan sonra aşağıdaki seçenekleri uygulayabilirsiniz.

Fethiye’den koya gitmek için Fethiye Otogarı’ndan kalkan Faralya minibüslerine binmelisiniz. Faralya minibüsleri ile son durak olan Kabak Köyü’ne kadar ulaşım sağlayabilirsiniz. Kabak Köyü’nden koya inmeniz için ise iki farklı seçenek bulunmaktadır.

Kabak Köyü’nden koya ulaşmak için ortalama 10-15 TL ücret ödeyerek köyden kalkan servisler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bir diğer seçenek ise doğa yürüyüşü yaparak manzara eşliğinde yaklaşık 25 dakika kadar yürümek. Koya inen patikadan inerken karşılaşacağınız kırmızı-beyaz renkteki boya işaretlerini takip ederek ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. Bu doğa yürüyüşü esnasında terlik yerine spor ayakkabı kullanmanızı tavsiye ederiz. Bölgedeki bir başka doğal güzelliği, Fethiye Kelebekler Vadisi başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Fethiye Faralya Dolmuş Saatleri

Fethiye’den Faralya’ya Dolmuş Saatleri: 07.00, 09.00, 11.00, 13.00, 14:00, 16.00, 18.00

Faralya’dan Fethiye’ye Dolmuş Saatleri: 08:30, 10:30, 12:30, 14:30, 15:30, 17:30, 19:30

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir