Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi

Hem yaz turizmi hem de kış turizmi ile Karadeniz’de öne çıkan şehirlerinden biri olan Samsun, Ladik Akdağ Kayak Merkezi ile kış döneminde güzel bir kayak alternatifi sunmaktadır. Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biridir. Adı çok fazla duyulmamış olsa da Samsun ve çevre illerden gelenlerin rağbet gösterdiği bir yer olan Ladik Akdağ Kayak Merkezi, Akdağ Dağı’nın zirvesinde 1788 metre yüksekliğindeki ”Uzunyazı Tepe” ve 1404 metre yüksekliğindeki ”Yemişen Tepe” arasına kurulmuştur.

Arazi yapısı nedeniyle uzun kayak pist alanlarına sahip olan Akdağ Kayak Merkezi’nin pistleri çimle kaplıdır. Bu sayede bölge, yaz döneminde çim kayağı yapmaya da elverişlidir. Altyapının her geçen yıl daha da geliştiği Akdağ Kayak Merkezi’nde konaklama imkanı da sunulmaktadır.

Kayak merkezinde yer alan 1.500 metre uzunluğundaki telesiyej, bölgenin kış turizmi için daha cazip bir yer haline gelmesini sağlamıştır. Samsun başta olmak üzere Amasya, Çorum ve Tokat gibi çevre illerden ziyaretçiler, kış döneminde Akdağ’ın tadını çıkartmaktadır.

Akdağ Kayak Merkezi’nde bulunan telesiyej, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. Telesiyej ile tek çıkış fiyatı 10 TL, günlük çıkış fiyatı ise 45 TL’dir.

Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi
Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi

Ladik Akdağ Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ladik Akdağ Kayak Merkezi, Samsun şehir merkezine 84 kilometre, Ladik ilçe merkezine ise 7 kilometre uzaklıktadır. Samsun-Ankara karayolu üzerinde Samsun’a yaklaşık 1 saat mesafede olan Havza ilçesine gelmeden önce karayolunda karşınıza çıkan Ladik tabelasından saparak ilçeye ulaşabilirsiniz. İlçe merkezinden Akdağ’a ulaşmak ise tabelaları takip ederek oldukça kolaydır.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Samsun Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 yorum