MersinMaviBayraklıPlajlar

Mersin Mavi Bayraklı Plajlar

Akdeniz’de Antalya’dan sonra denize girmek için en ideal yerlerden biri Mersin’deki plajların hangisinde mavi bayrak var ? Mersin mavi bayraklı plajlar ile ilgili bu yazımızda, Mersin’de mavi bayraklı plajları kısaca tanıtacağız. Bu yazıda yer alan veriler, TÜRÇEV tarafından belirlenen mavi bayrak kurallarına göre 2014-2015 yılında mavi bayrak kazanmış Mersin’deki plajları içermektedir.

Mersin Mavi Bayraklı Plajlar

2014 yılı itibariyle Mersin’de 9 tane mavi bayraklı plaj bulunmaktadır. Bu plajlar, otellerin düzenlediği plajlardır. Mersin’de, 2014 yılı itibariyle mavi bayraklı halk plajı bulunmamaktadır.

Mersin Mavi Bayraklı Plajlar
Mersin Mavi Bayraklı Plajlar

Anemurion Otel Mavi Bayraklı Plaj

Mersin’in Bozyazı ilçesinde yer alan Anemurion Otel, Adana-Antalya karayolunda denize sıfır bir konumda bulunmaktadır. Dört yıldızlı Anemurion Hotel, Mersin’de bulunan mavi bayraklı plajlardan birine sahiptir. Otel, 2006 yılından itibaren üst üste 9 kere mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Plajın uzunluğu yaklaşık 180 metre, genişliği ise 7 metre civarındadır.

Neoplis Park Otel Mavi Bayraklı Plaj

Mersin-Silifke karayolunun deniz kenarında yer alan Neoplis Park Otel, Mersin’deki mavi bayraklı plajlardan birine sahiptir. Mersin-Erdemli’de bulunan otel, ilk olarak 2012 yılında mavi bayrak ödülü kazanmış ve ardından 2013 ve 2014 yıllarında da bu başarısını devam ettirmiştir. Neoplis Park Otel’in plajının uzunluğu 155 metre, genişliği ise 82 metredir.

Royal Sebaste Otel Mavi Bayraklı Plaj

Mersin-Erdemli’de bulunan mavi bayraklı plajlardan bir tanesi de Royal Sebaste Otel’de yer almaktadır. Erdemli’nin Ayaş beldesinde bulunan Royal Sebaste Otel, 100 metre uzunluğundaki plajı ile 2012, 2013 ve 2014 yıllarında mavi bayrak ödülünü kazanmıştır.

Kilikya Otel Mavi Bayraklı Plaj

Mersin Erdemli’de Kızkalesi’ne yakın bir konumda yer alan Kilikya Otel; 2012, 2013 ve 2014 yıllarında mavi bayrak unvanına layık görülmüştür. 30 metre uzunluğundaki ve 15 metre genişliğindeki Kilikya Otel Plajı, Mersin’deki mavi bayraklı yerlerden bir tanesidir.

Olbios Marina Resort Otel Mavi Bayraklı Plaj

Mersin’in en çok tercih edilen otellerinden biri olan Olbios Marina Resort Otel, mavi bayraklı plajı ile Mersin’de öne çıkan yerlerden biridir. 50.000 metrekarelik yeşil alanının yanı sıra 100 metre uzunluğunda bir plaja sahip olan Olbios Marina Resort Otel, Kumkuyu Marinası’nın ve tarihi Akkale’nin hemen yanında konumlanmıştır. Olbios Marina Resort Otel Plajı, 2008 yılından itibaren 7 yıldır mavi bayrak unvanına sahiptir.

Altın Orfoz Otel Mavi Bayraklı Plaj

Yılın 12 ayında da hizmet Altın Orfoz Otel, Mersin’deki mavi bayraklı plajlardan birine sahiptir. Mersin-Silifke’de 100 metre uzunluğa ve 6 metre genişliğe sahip Altın Orfoz Otel Plajı, ilk olarak 2006 yılında mavi bayrak kazanmıştır. Otelin bulunduğu yerdeki küçük koy, 2006 yılından itibaren araklıksız olarak mavi bayrak kazanmaya devam etmiştir.

Mia Resorts Pine Park Holiday Club Mavi Bayraklı Plaj

Mersin Silifke’de en güzel koylarından birinde yer alan Mia Resorts Pine Park Holiday Club, Mersin’deki mavi bayraklı plajlardan bir tanesidir. 160 dönümlük yeşil alana sahip olan otelde çamlar ve limon ağaçları bulunmaktadır. Mia Resort Pine Park Holiday Club, 2007 yılından beri araklıksız olarak mavi bayrak ödülü alan 250 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir plaja sahiptir.

Mediterranean Otel Mavi Bayraklı Plaj

2007 yılında Silifke Susanoğlu’nda hizmet vermeye başlayan Mediterranean Otel, Mersin-Antalya karayolu güzergahında yer almaktadır. 75 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir plaja sahip olan Mediterranean Otel; 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında mavi bayrak kazanmaya uygun görülmüştür.

Intermot Boğsak Motel Mavi Bayraklı Plaj

Mersin-Antalya karayolu üzerindeki otellerden biri olan Intermot Boğsak Motel, Silifke’de denize sıfır bir konuma sahiptir. Uzun yıllardır konaklama hizmeti veren Intermot Boğsak Motel’in sahip olduğu plaj; 2008 yılında itibaren Mersin’deki mavi bayraklı plajlar arasına girmiş ve kalitesini bozmadan devam etmiştir. Plajın konumuna Google Maps‘ten ulaşabilirsiniz.

Mersin’in gözde ilçelerinden Anamur hakkında bilgi almak için Mersin Anamur Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum