Kars Sarıkamış Kayak Merkezi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi, Türkiye’deki kayak merkezlerinden bir tanesidir. Kış mevsiminde yoğun miktarda kar yağışı alan Kars’ta kış turizminin gelişmesini sağlayan yerlerden olan Sarıkamış, Çamurlu Dağı üzerinde yer almaktadır. Çam ağaçları arasında kayak merkezi, kar kalitesinin yüksek olması ise ün kazanmıştır. Sarıkamış ilçe merkezinin güneydoğusunda Cıbıltepe (2200-2634 m), batısında Süphan Dağı (2200-2900 m), doğusunda ise Ağbaba (2200-2810 m) kayak alanları bulunmaktadır.

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde çamların arasında düzenlenen ve uzunluğu 12 kilometreyi bulun 5 etaplı pist yer almaktadır. 2500 rakıma sahip Cıbıltepe’nin manzarası eşliğinde kristal karla kaplı bölgede hem kayak keyfi yaşayabilir hem de doğanın tadını çıkartabilirsiniz. Kayak merkezinde yer alan en önemli pistler, Cıbıltepe-Balıkdağ-Çamurludağ’daki 2200-2900 metre aralığındaki plato üzerindedir.

Sarıkamış Merkezi’nde pistlerin toplam sayısı 7’dir. Bu pistlerden en uzunu 3500 metredir. Günlük 5000 kayakçı kapasitesine sahip Sarıkamış’ta 1.435 metre uzunluğunda saatlik 1.800 kişi kapasiteli birinci etap mekanik tesis (telesiyej) ve 2.250 metre uzunluğunda saatlik 800 kişi kapasiteli ikinci etap mekanik tesis (telesiyej) bulunmaktadır.

Çamkar Hotel ve Dolina Otel dışında Sarıkamış ilçe merkezinde de otel ve pansiyonlar bulunmaktadır. Sarıkamış ilçe merkezinde veya kayak merkezinde konaklamak mümkündür. Türkiye’deki bütün kayak merkezleri için Türkiye Kayak Merkezleri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi
Kars Sarıkamış Kayak Merkezi

Sarıkamış Kayak Merkezi Kayak Sezonu Tarihleri

Normal mevsim şartlarında Sarıkamış Merkezi, yılda ortalama 4 ay boyunca 1 metre yükseliğinde karla kaplanmaktadır. Sarıkamış kayak sezonu, aralık ayında başlayarak nisan ayının ortalarına kadar sürmektedir. Verilen bu tarih aralıkları ortalama bilgiler olduğu için mevsim şartlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu nedenle bölgeye gitmeden önce güncel bilgi almanız, yararlı olur.

Sarıkamış Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kayak merkezi, Kars şehir merkezine 60 kilometre, Kars Havaalanı’na ise 50 kilometre uzaklıktadır. Sarıkamış ilçesine direkt olarak sefer düzenleyen otobüs firmalarını araştırabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Kars Otogarı’ndan kalkan Sarıkamış minibüslerine binmeniz. Sarıkamış ilçe merkezi ile kayak merkezi arasında 5 kilometre mesafe bulunmaktadır. Kış döneminde ilçe merkezinden taksi ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir