Kırıkkale Silah Sanayi Müzesi

Kırıkkale’de gezilecek yerlerden biri olan Silah Sanayi Müzesi, MKE Kırıkkale Silah Fabrikası bünyesinde kurulmuş ve 15 Temmuz 1990 tarihinde ziyarete açılmıştır. Tarihi varlıkların depolardan gün ışığına çıkartarak milletçe koruma altına almak ve tarihin izlerini gelecek nesillere aktarma amacını taşıyan müze, önemli bir müzedir.

Kırıkkale Silah Fabrikası’nın büyük salonunda sergilenen eserler; 15. ve 20. yüzyıllar arasında Osmanlı ve Avrupa ülkelerine ait olan silahlar Tophane’den, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden ve askeri fabrikalardan toplanmıştır. Toplanan silahların teknik ve tarihi özelliklerinin tespit edilmesiyle beraber müzede sergilenmeye başlanmıştır.

Kırıkkale Silah Sanayi Müzesi, açıldıktan 3 sene sonra daha geniş bir mekanda sergilenmek için tekrar düzenlenmiş ve 2 Kasım 1993 senesinde tekrar ziyarete açılmıştır. Müzede eserlerin büyük bir kısmı, 2.Dünya Savaşı yıllarında toplanmıştır. Müze içerisinde 299 tane eser sergilenmektedir. Sergilenen bu eserler, 14.yüzyıldan günümüze kadar kronolojik sırada düzenlenmiştir.

Kırıkkale Silah Sanayi Müzesi
Kırıkkale Silah Sanayi Müzesi

Kırıkkale Silah Sanayi Müzesi Ziyaret Günleri ve Ziyaret Saatleri

Kırıkkale’de bulunan müze, 18-24 Mayıs tarihleri arasında yani Müzeler Haftası’nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Diğer zamanlarda müzeyi ziyaret edebilmek için izin alınması gerekmektedir. Bunun için müze telefonundan bilgi alabilirsiniz.

Silah Sanayi Telefon Numarası: 0 318 224 29 91/5416

Kırıkkale Silah Sanayi Müzesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Müze, Yahşihan yolunun 4.kilometresindeki Kırıkkale Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu içerisinde yer almaktadır. Müzenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bir diğer görülecek nokta için Kırıkkale Çeşnigir Köprüsü başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir