Trabzon Zağnos Vadisi

Trabzon’da gezilecek yerlerden biri olan Zağnos Vadisi, kentsel dönüşüm ile birlikte restore edilen bir yerdir. Vadide bulunan evlerin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıyla beraber Zağnos, bir piknik yeri haline gelmiştir. Yapay havuzlar, ağaçlar, çiçekler ve rekreasyon alanlarıyla birlikte Trabzon’un yükselen değerlerinden biri olan Zağnos, Trabzon’da gezilmesi gerekenler listesinde yer almaktadır.

Trabzon şehir merkezinde bulunan Zağnos, Trabzon Varlıbaş Alışveriş Merkezi’nin üst kısmında kalmaktadır. Güneşli havalarda Trabzonluların piknik yapmak için tercih ettiği yerlerin başında gelen bölgede ailecek keyifli vakit geçirmek mümkündür. Etap etap restorasyon çalışmaları yapılan bölge, oldukça geniş bir alana yayınlamaktadır. Ayrıca Zağnos, çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

Trabzon Zağnos Vadisi
Trabzon Zağnos Vadisi

Zağnos Vadisi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Zağnos Parkı, Trabzon şehir merkezindeki Yavuz Selim Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Trabzon Otogarı’na yaklaşık 4 kilometre mesafede yer alan parka, otogardan kalkan dolmuşlar aracılığı ile ulaşım sağlanabilir. Vadinin Google Maps konumu için tıklayın. Şehirdeki diğer turistik noktalar için Trabzon Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir