Rize Ziraat Çay Bahçesi

Rize’de gezilecek yerlerden biri Ziraat Çay Bahçesi veya Botanik Çay Bahçesi’dir.

Rize şehir merkezine yakın bir konumda bulunan Ziraat Çay Bahçesi (Rize Ziraat Parkı), şehre hakim bir tepenin üzerine kurulmuştur. Halk arasında Botanik Çay Bahçesi olarak da bilinen bu turistik bölge, ziyaretçilere Rize şehrini yukarıdan izleme fırsatı vermektedir. Güzel manzarasının yanı sıra parkta bulunan onlarca çeşit ağaç ve çiçek, bölgenin bir doğa güzelliği haline gelmesini sağlamıştır. Ayrıca Rize Ziraat Parkı içerisinde bölgede yetişen çayın nasıl üretildiğine dair bilgi veren mikro çay üretim tesisi bulunmaktadır.

Burada yer alan çay bahçesinde çayınızı yudumlarken ağaçların arasından manzarayı izlemenin keyfini çıkartabilirsiniz. Çaykur’un hediyelik çay satış reyonundan çay satın almanız da mümkündür. Çaykur tarafından işletilmekte olan Rize Botanik Çay Bahçesi’ne 2015 yılı itibariyle restoran yapımına başlanmıştır. Bölgeye inşa edilecek iki katlı restoranla birlikte, burada yemek yemek de mümkün hale getirilmiştir.

Rize şehir merkezinde gezilecek yerlerden olan diğer bir bölgeyi, Rize Kalesi başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Rize Ziraat Çay Bahçesi
Rize Ziraat Çay Bahçesi

Rize Ziraat Çay Bahçesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ziraat Çay Bahçesi, Rize şehir merkezinde yer almaktadır. Şehir merkezinin yukarısında yer aldığı için biraz yokuş çıkmanız gereken bölge, Rize Otogarı’na yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır. Yürüme mesafesinde olan Rize Botanik Çay Bahçesi’ne Ziraat Sokak üzerinden ulaşmanız mümkündür. Bölgenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalara Rize Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir