İstanbul Göktürk Göleti

Göktürk Göleti, Eyüp yakınlarında bulunan İstanbul’un doğal güzelliklerinden bir tanesidir. İstanbul’da gezilecek yerlerden biri olan Göktürk, şehrinde stresinden biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için iyi bir alternatif oluşturmaktadır.

Göktürk, İSKİ’nin denetimdeki bir baraj gölüdür. Göktürk Göleti mesire yeri, özellikle hafta sonlarında İstanbul’un karmaşasından kaçmak isteyenleri ağırlamaktadır.

Göktürk mesire alanında; Sahil Çamı, Saplı Meşe, Doğu Kayını, Karaçam, Dişbudak, Akçakesme, Bögürtlen, Defne, Kocayemiş, Funda, Osman Sarmaşığı gibi bitki türleri bulunmaktadır. Bölge, çok çeşitli bitki örtüsünün yanı sıra farklı hayvan türlerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Göktürk Göleti Mesire Alanında Neler Yapılır ?

Göktürk Mesire Alanı, özellikle İstanbul’a yakın doğa yürüyüşleri etkinlikleri için güzel bir aktivite bölgesidir. Bölgede yer alan doğal yayla yolları, doğa yürüyüşleri için uygundur. Spor ve doğa etkinlikleri, burada yapılacak en keyifli aktivitelerdendir.

Maviyle yeşilin buluştuğu bu güzel doğa yerinde, fotoğraf çekmek için uygun bir ortam bulunmaktadır. İstanbul’da doğa fotoğrafçılığına meraklı fotoğrafçılar için tercih edilebilecek yerlerden biri olan gölet ve çevresinde güzel kareler yakalayabilirsiniz.

Gölete gitmeyi balık tutmak veya göle girmek için isteyenler için ise kötü bir haberimiz var. Gölette balık tutmak ve suya girmek yasaktır.

Göktürk Göleti Kamp Alanı

Göktürk Mesire Yeri, aynı zamanda İstanbul’a yakın kamp alanlarından bir tanesi konumundadır. Bölgede ücret ödeyerek kamp yapmanız mümkündür. Bunun için belirlenen Göktürk kamp fiyatları, şu şekildedir:

4 Kişilik Çadır Yeri: 100 TL (4’ten fazla her kişi için 20 TL)
Karavan Yeri: 200 TL.

İstanbul Göktürk Göleti
İstanbul Göktürk Göleti

Göktürk Göleti Mesire Yeri Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Göletin mesire yerine giriş için ücret ödemeniz gerekmektedir. Göktürk Mesire Yeri giriş ücreti, yayalar için kişi başı 10 TL olarak belirlenmiştir. Fakat alana giriş için motorlu araçlardan farklı ücretler alınmaktadır. Bu fiyatlar, şu şekildedir:

Motosiklet: 18 TL
Otomobil: 27 TL
Minibüs: 81 TL
Otobüs: 270 TL

Mesire alanının güncel ziyaret saatleri ve giriş ücretleri için gokturkgoleti.tabiat.gov.tr adresine göz atabilirsiniz.

Göktürk Göleti Mesire Yeri’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Mesire Alanı, Göktürk merkeze yakın bir konumdadır. Hasdal Kemerburgaz Yolu’nu kullanarak Göktürk merkeze vardıktan hemen sonra İhsaniye Yolu üzerinden gölete varmak mümkündür.

Otobüs ile gölete gitmek için ise Eyüp Belediyesi Yol Bakım Otobüs Durağı’ndan 48K veya 48P numaralı otobüsler kullanılmaktadır. Şehirdeki bir başka doğal güzellik için İstanbul Bentler Tabiat Parkı başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum