Samsun Gezilecek Yerler (25+ Yer)

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehri olan Samsun gezilecek yerleriyle turizm konusunda da bölgenin en iddialı şehridir. Yaz turizmi, kış turizmi, tarih turizmi ve doğa turizmi gibi pek çok turizm dalı için Samsun’da gezilecek yerler bulunmaktadır. Karadeniz’in güzel şehri Samsun gezilecek yerler ile ilgili genel bilgilere, bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Savaşı, şehirde izlerini taşımaktadır. Samsun’da Kurtuluş Savaşı’na dair müzeler ve anıtlar bulunmaktadır. Bandırma Vapuru, Tütün İskelesi, Atatürk Anıtı ve Gazi Müzesi başta olmak üzere şehrin pek çok noktasında Kurtuluş Savaşı’na yakışır gezilecek yerler bulunmaktadır. Ayrıca tarihte Samsun’da yaşadığına dair bulgulara rastlanan Amazon Kadınları ile ilgili Amazon Adası ve Amazon Heykeli gibi gezi yerleri bulunmaktadır.

2 Günde Samsun Gezilecek Yerler Rotası

Samsun’da Canik ilçesinden başlayıp, Atakum ilçesine kadar merkezde gezilecek birçok turistik nokta bulunmaktadır. Samsun şehir merkezinde müze ve tarihi yerlerin birçoğu çoğu, İlkadım ilçesinde bulunmaktadır. Samsun’un en büyük iki parkı olan Doğu Park ve Batı Park da görülmeye değer noktalardan bazılarıdır. Başta Samsun Kent Müzesi ve Tütün İskelesi olmak üzere 2 günlük Samsun gezisinde gezilecek yerleri alt kısımda oluşturduğumuz haritadan görüntüleyebilirsiniz.

Samsun’un iki değerli ilçesi Bafra ve Çarşamba başta olmak üzere hemen hemen her ilçede doğal ve tarihi güzellikler bulunmaktadır. 2 günlük Samsun gezisine bütün bu turistik noktaları sığdırmanız mümkündür. Samsun’daki bütün turistik noktaları görmek için en az 1 hafta 10 günlük bir tatil programı ayarlamanız gerekecektir.

Samsun Gezilecek Yerler

Şehir merkezine yakın konumu nedeniyle Samsun’da denize girmek için ilk tercih olan Atakum Sahilleri başta olmak üzere yaz turizmine dair noktalar da vardır. Ladik Akdağ Kayak Merkezi ise Samsun’un kış turizmindeki en önemli noktasıdır.

Samsun gezilecek yerler listesindeki yerlerin bir kısmına ulaşım için tramvay hattını kullanabilirsiniz. Bununla ilgili detaylı bilgi edinmek için Samsun Tramvay Hattı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Samsun gezinizde yöresel yemeklerin tadına bakmayı planlıyorsanız, Samsun’da ne yenir? başlıklı yazımıza da göz atmanızı öneririz.

Samsun Gezilecek Yerler
Samsun Gezilecek Yerler

Amazon Adası

Samsun şehir merkezinin batı tarafındaki Batı Park’ta yer alan Amazon Adası ve Amazon Köyü, şehrin turistik yerlerinden biridir. Tarihte Samsun’da yaşayan savaşçı Amazon Kadınları için dikilen heykelin iki yanında da aslan heykelleri bulunmaktadır. Amazon Köyü’nde ise Amazon Kadınları’nın balmumu heykelleri yer almaktadır.

Detaylı bilgi için Samsun Amazon Adası başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Amazon Adası
Samsun Amazon Adası

Amisos Tepesi

Batı Park’ın hemen üst kısmında yer alan Amisos Tepesi, hem manzarası hem de tarihi kalıntıları nedeniyle Samsun’da gezilecek yerlerden biridir. Tepede yer alan Amisos Cafe ise Samsun’un yöresel lezzetlerinden olan Samsun Pidesi’ni yiyebileceğiniz bir yerdir.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Amisos Tepesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Amisos Tepesi
Samsun Amisos Tepesi

Atakum Sahili

Samsun’da gezilecek yerlerden biri olan Atakum ilçesi, özellikle yaz döneminde oldukça hareketli olmaktadır. İlçe boyunca uzanan kafeler, lokantalar, barlar ve kum plajlar ile birlikte Atakum’un turizm değeri oldukça yükselmiştir.

Detaylı bilgi için Samsun Atakum Sahili başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Atakum Sahili
Samsun Atakum Sahili

Atatürk Anıtı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yere dikilen Atatürk Anıtı, Samsun şehrinin en önemli simgelerinden bir tanesidir. 1932 yılında inşa edilen Atatürk Anıtı, Onur Anıtı olarak da bilinmektedir ve Samsun şehir merkezinde yer almaktadır.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Atatürk Anıtı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Atatürk Anıtı
Samsun Atatürk Anıtı

Bandırma Vapuru Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için İstanbul’dan Samsun’a gelirken kullandığı Bandırma Vapuru’nun bire bir kopyası, Samsun’da bulunmaktadır. Samsun’da gezilecek yerlerden biri olan Bandırma Vapuru’nun içerisinde müze bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için Samsun Bandırma Vapuru Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Bandırma Vapuru Müzesi
Samsun Bandırma Vapuru Müzesi

Büyük Camii

Samsun’un en büyük ibadethanelerinden olan Büyük Camii, tarihi bir öneme sahiptir. İlkadım ilçesindeki Büyük Camii, Samsun’un önemli eserlerinden biridir.

Detaylı bilgi için Samsun Büyük Camii başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Büyük Camii
Samsun Büyük Camii

Tarihi Çakallı Hanı

Tarihi İpek Yolu üzerindeki hanlardan biri olan Çakallı Hanı, Samsun’un menemeniyle meşhur yeri Çakallı’da yer almaktadır. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen han, yörenin kendine özel lezzeti olan menemen ile ünlüdür.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Çakallı Hanı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Tarihi Çakallı Hanı
Samsun Tarihi Çakallı Hanı

Çakırlar Korusu

Samsun Atakum’da bulunan Çakırlar Korusu, Samsunlular tarafından piknik için tercih edilmektedir. Atakum Belediyesi’nin çalışmalarıyla oldukça güzel bir yer haline gelmiştir.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Çakırlar Korusu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Çakırlar Korusu
Samsun Çakırlar Korusu

Çatalçam Plajı

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Çatalçam Plajı, şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Çatalçam Plajı, 2015 itibariyle Samsun’un tek mavi bayraklı plajıyken daha sonra farklı plajlar da mavi bayrak almıştır.

Detaylı bilgi için Samsun Çatalçam Plajı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Çatalçam Plajı
Samsun Çatalçam Plajı

Çiftlik Caddesi

Samsun şehir merkezinde bulunan Çiftlik Caddesi, şehrin en meşhur caddesidir. Şehir dışından gelenlerin aklına hemen bir çiftlik civarındaki cadde gelse de, bölgede çiftlik yoktur. Dükkanlar, dönerciler ve kafeler bulunan Çiftlik Caddesi, görülmeye değerdir.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Çiftlik Caddesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Çiftlik Caddesi
Samsun Çiftlik Caddesi

Fener Plajı

2016 yılında mavi bayrak ödülü kazanan Fener Plajı, Samsun’un gözde plajlarından biridir. 1.100 kişi kapasiteli Fener Plajı, Samsun şehir merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Baruthane mevkiindeki Fener Plajı, Samsun’da denize girmek için tercih edilen yerlerin başında gelir.

Detaylı bilgi için Samsun Fener Plajı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Fener Plajı
Samsun Fener Plajı

Gazi Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a geldiği sırada konakladığı Mıntıka Palas isimli otelin restore edilmesiyle hazırlanan Gazi Müzesi, Samsun’un gezilecek yerlerinden biridir. Şehir merkezinde bulunan Gazi Müzesi’nde Atatürk’ün bazı kişisel eşyaları sergilenmektedir.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Gazi Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Gazi Müzesi
Samsun Gazi Müzesi

Ladik Gölü

Samsun’un Ladik ilçesinde yer alan Ladik Gölü, bölgenin önemli turizm merkezlerinden biridir. Yaz-kış ziyaret edilen Ladik Gölü’nde bir çok kuş ve balık türü yaşamaktadır.

Detaylı bilgi için Samsun Ladik Gölü başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Ladik Gölü
Samsun Ladik Gölü

Ladik Akdağ Kayak Merkezi

Samsun kış turizminin en önemli noktası, Ladik ilçesinde bulunan Akdağ’dır. Ladik Akdağ Kayak Merkezi, Samsun şehir merkezine fazla uzak olmaması nedeniyle kışın tercih edilen yerler arasındadır.

Detaylı bilgi için Ladik Akdağ Kayak Merkezi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi
Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi

Sukay Su Kayağı Merkezi

Samsun’da bulunan Sukay Su Kayağı Merkezi, Karadeniz’in ilk ve tek su kayağı tesisidir. Su sporları merkezi olma yönünde ilerleyen Sukay içerisinde kamp alanı, havuz, plaj ve su kaydırakları da bulunmaktadır.Detaylı bilgi için Samsun Sukay başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Sukay Su Kayağı Merkezi
Samsun Sukay Su Kayağı Merkezi

Samsun Kent Müzesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında ziyarete açılan Kent Müzesi, Samsun tarihi ve kültürü adına her bilgiye ulaşabileceğiniz bir müzedir. Belgelerle, resimlerle, fotoğraflarla ve teknolojik imkanlarla donatılan Kent Müzesi, gezilmesi gereken yerlerden biridir.

Detaylı bilgi için Samsun Kent Müzesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Kent Müzesi
Samsun Kent Müzesi

Terme Ulusoy Amazon Dinlenme Tesisleri

Samsun-Ordu karayolunun 61.kilometresinde, Terme ilçesinde yer alan Ulusoy Varan Dinlenme Tesisi, bir tesisten çok daha fazlasını sunuyor.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Terme Amazon Dinlenme Tesisleri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Terme Ulusoy Amazon Dinlenme Tesisleri
Terme Ulusoy Amazon Dinlenme Tesisleri

Tütün İskelesi

Tütün İskelesi ve Kurtuluş Yolu, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı için Samsun’a çıktığı yere kurulmuştur. Aslına uygun olarak inşa edilen Tütün İskelesi’nde Atatürk ve 18 arkadaşının balmumu heykelleri bulunmaktadır.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Tütün İskelesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Tütün İskelesi
Samsun Tütün İskelesi

Bafra Asarkale ve Kaya Mezarları

Bafra ilçesinin Kolay Beldesi’nde yer alan Asarkale ve Kaya Mezarları, Helenistik Çağ’dan kalan önemli tarihi yapılardandır. Bir kısmı günümüze ulaşmış olan bu tarihi yapılar, oldukça ilgi çekicidir.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Bafra Asarkale başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bafra Asarkale ve Kaya Mezarları
Bafra Asarkale ve Kaya Mezarları

Yakakent İlçesi

Samsun’un yaz turizmindeki gözde yerlerinden olan Yakakent ilçesi, gezilecek yerleri ile ön plana çıkmaktadır. Güzel bir denize sahip olan ilçenin nüfusu 10.000 civarındadır ve bu sayı, yaz döneminde 3-4 katına kadar çıkmaktadır.

İlçede gezilecek yerleri öğrenmek için Yakakent Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yakakent İlçesi
Yakakent İlçesi

Gölalan Şelaleleri

Samsun turizminin doğal güzellikleriyle dikkat çeken Gölalan Şelalesi, Canik ilçesinin Gölalan Köyü’nde bulunmaktadır. Mert Irmağı’nın bir kolu olan Akçay üzerinde yer alan şelale, doğa yürüyüşü için tercih edilen bir bölgedir.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Gölalan Şelaleleri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Gölalan Şelaleleri
Samsun Gölalan Şelaleleri

Şahinkaya Kanyonu

Son yıllarda Samsun turizmine kazandırılarak şehre değer katan yerlerden biri haline gelen Şahinkaya Kanyonu, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunmaktadır. Vezirköprü ilçesindeki kanyonun uzunluğu 1,5 kilometredir ve bu uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük su kanyonlarından biri olma özelliğine sahiptir. Kanyonun tam konumuna Google Maps‘ten ulaşabilirsiniz.

Samsun gezilecek yerler listesinde yer alan bölgeyle ilgili detaylı bilgi için Samsun Şahinkaya Kanyonu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Samsun Şahinkaya Kanyonu
Samsun Şahinkaya Kanyonu

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum