Eskişehir Eğitim Karikatürleri Müzesi

Eğitim Karikatürleri Müzesi, Eskişehir’de gezilecek yerler arasında yer alan sıradışı bir müzedir. Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olan müze, Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bir yan kuruluşudur.

Müzenin bulunduğu binanın 1900’lü yılların başında yapıldığı tahmin edilmektedir. Konut olarak kullanılan ahşap yapı, restore edildikten sonra müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Müze binası, iki kattan oluşmaktadır ve toplam alanı 265 metrekaredir. Eskişehir’in tipik Odunpazarı evlerinden biri olan yapı, şehrin ilk kurulduğu bölgede yer almaktadır.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde daimi sergi, değişken sergi, portreler odası, Türk karikatür ustaları odası, Eskişehirli karikatürcüler odası ve kitaplık kısımları yer almaktadır. Ayrıca müze içerisinde karikatür çalışmalarının gerçekleştirilebileceği mekanlar da bulunmaktadır.

Karikatür Müzesi’nde karikatür arşivindeki eserler sergilenmektedir. Alt kat salonunda yerli ve yabancı karikatürcülerin sergileri düzenlenmektedir. Sık sık yeni sergilerin açılıp, değişiklik yaşanan müze aktif biçimde kullanılmaktadır. Müzede araştırma amacıyla kitaplık oluşturulmuştur.

Müze içerisinde ziyaretçilerin satın alabileceği kitap, kartpostal, poster ve hediyelik eşyalar bulunmaktadır. Orijinal karikatür, kitap, poster, gazete ve dergi gibi bağışlar müzeye kabul edilmektedir.

Eskişehir Eğitim Karikatürleri Müzesi
Eskişehir Eğitim Karikatürleri Müzesi

Eskişehir Eğitim Karikatürleri Müzesi Ziyaret Günleri ve Ziyaret Saatleri

Müze, Pazartesi günleri haricinde haftanın 6 günü ziyarete açıktır. Bayram günlerinde ise ziyaretçi alınmamaktadır. Müzenin ziyaret saatleri; 10:00-18:00 arasıdır.

Eskişehir Eğitim Karikatürleri Müzesi’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Müze, Eskişehir’in en turistik yeri olan Odunpazarı’nda yer almaktadır. Müzenin tam konumunu Google Maps bağlantısından görüntüleyebilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir