Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri

Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Sinop’un Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca Köyü yakınlarında bulunmaktadır. Sinop gezilecek yerlerden biri olan Erfelek Şelaleleri veya Tatlıca Şelaleleri, bölgenin doğal güzelliğini yansıtan yerlerden biridir.

İrili ufaklı 28 ayrı şelaleyi barındıran bölge, sıra şelaleler şeklindedir. Karasu Deresi üzerinde yer alan şelalelerin çevresinde tırmanma ve trekking aktiviteleri yapılabilmektedir. Şelalelerin kenarında yer alan oyuklar ve taşlar sayesinde yukarı doğru tırmanmaya müsaittir. Şelalelerin üst kısmında ziyaretçiler için kafe bulunmaktadır. Son dönemlerde Sinop’un turizm değerinin yükselmesiyle birlikte, bölgeye olan ilgi de artmış ve ziyaretçi sayısı fazlalaşmıştır.

Yemyeşil bir doğa içerisinde gizli bir cennet olan Erfelek Şelaleleri, 1997 senesinde Erfelek Barajı’nın yapımı için yollar sırasında Devlet Su İşleri tarafından keşfedilmiştir. Bölgenin doğal güzelliği, turizm yatırımlarıyla beraber değerlenmiştir. Şelalelerin çevresinde piknik alanları ve kamp alanları bulunmaktadır.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri
Erfelek Tatlıca Şelaleleri

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Kamp Alanı

Şelalelerin çevresinde kamp için uygun alanlar bulunmaktadır. Kendi çadırınız ile birlikte gecelik 5 TL gibi bir ücret karşılığında kamp yapmanız mümkündür. Kamp alanları çok fazla gelişmediği için elektrik, su gibi ihtiyaçlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri’ne Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Erfelek ilçesinin en büyük turizm kaynağı olan şelaleler, belediye bünyesindedir ve girişi ücretlidir.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Tatlıca Şelaleleri, Sinop’un Erfelek ilçesine 10 kilometre uzaklıktadır. Bölgenin Sinop şehir merkezine uzaklığı ise 45 kilometredir. Sinop şehir merkezinden Erfelek’e giden minibüsleri kullanarak ilçeye ulaşabilirsiniz. Erfelek ilçe merkezinde şelaleler bölgesine sık sık minibüs kalkmaktadır. Bölgenin tam konumuna Google Maps bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalara Sinop Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir