Zonguldak Kapuz Plajı

Zonguldak’ta gezilecek yerlerden olan Kapuz Plajı, şehirde denize girmek için tercih edilen yerler arasında ilk sıradadır.

Karadeniz Bölgesi’nde Ordu (4), Samsun (1) ve Düzce (1) şehirlerinde mavi bayraklı plajlar bulunmaktadır. Kapuz, Karadeniz’deki 7 mavi bayraklı plajdan biri olmasının yanı sıra Zonguldak’taki tek mavi bayraklı plaj olma özelliğine sahiptir. Kapuz, 2015 yaz sezonunda mavi bayrak ile ödüllendirilmiştir.

Zonguldak şehir merkezinde yer alan Kapuz, 180 metre uzunluğa ve 25 metre genişliğe sahiptir. Kapuz, Zonguldak Belediyesi tarafından işletilmekte olan bir halk plajıdır. Yeşille mavinin buluştuğu plaj, kumdan bir sahile sahiptir. Plajın arka kısmında bulunan ağaçlar, gölgeleriyle insanları rahatlatmaktadır.

Kapuz’da zaman zaman etkinlikler de düzenlenmektedir. Zonguldaklıların yıllardan beri kullandığı plaj, Zonguldak’ta denize girmek için en çok tercih edilen yerdir ve oldukça kalabalık olmaktadır.

Zonguldak Kapuz Plajı
Zonguldak Kapuz Plajı

Kapuz Plajı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Kapuz Plajı, Zonguldak şehir merkezinde Uzunkum Caddesi ve Kapuz Caddesi birleşiminde yer almaktadır. Şehrin doğu tarafında yer alan Kapuz’un Zonguldak Otogarı’na uzaklığı, 4 kilometre kadardır. Sahil yolunu kullanan minibüslerle plaja ulaşmak mümkündür. Plajın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktaları öğrenmek için Zonguldak Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir