Kocaeli Karamürsel Altınkemer Plajı

Karamürsel Altınkemer Plajı, Kocaeli’de Kandıra Cebeci Plajı ile birlikte mavi bayrak sahibi olan iki plajdan biridir. Kandıra Cebeci Plajı‘nı bir önceki yazımızda yazmıştık. Şimdi sizlere Karamürsel Altınkemer Plajı’nı tanıtacağız.

Kocaeli’nin ilk mavi bayraklı plajı olan Altınkemer Plajı, bu ödülü ilk olarak 2012 yaz sezonunda aldı. Sonrasında ise 2013,2014 ve 2015 yaz sezonlarında temizliğini koruyarak mavi bayrak unvanını sürdürdü.

Halk plajı olan Altınkemer’in uzunluğu 180 metre, genişliği ise 18 metre kadardır. Kumlu bir sahile sahip olan Karamürsel Altınkemer Plajı’nda ahşap bir iskele bulunmaktadır. Ahşap iskele, özellikle gençler tarafından kullanılmaktadır. Doğu Marmara Bölgesi’nde, İzmit Körfezi’nin güney kıyısında yer alan Altınkemer Halk Plajı, ilçede sanayi tesisi bulunmaması ve düzgün bir şekilde işleyen arıtma alt yapısı sayesinde temizliğini korumaktadır. Cankurtarma ve ilkyardım olanaklarının da bulunduğu plajın kenarında bir adet mini amfi tiyatro bulunmaktadır.

Sanayi şehri olan Kocaeli, özellikle 1999 depreminden sonra büyük hasar almıştır. Alt yapı sistemlerinin çökmesiyle beraber, bölgedeki denizlerin kirlilik oranı da bir hayli artmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları başta olmak üzere bölgeye yapılan yatırımlar, artık temiz sularda rahat bir şekilde yüzmeyi elverişli hale getirmiştir.

Karamürsel Altınkemer Plajı
Karamürsel Altınkemer Plajı

Karamürsel Altınkemer Plajı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Altınkemer Plajı, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bulunmaktadır. İlçenin doğu tarafında bulunan Altınkemer Plajı, Karamürsel’e sadece 1 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’dan Karamürsel ilçesine gitmek için Yalova otobüslerini kullanabilirsiniz. Yalova’ya giden otobüsler, Karamürsel’den geçmektedir. Fakat binmeden önce Karamürsel’de yolcu indirilip indirmediğini sormanızda fayda var. Özel araç ile Karamürsel’e gitmek için karayolunu kullanacaksanız İzmit’ten sonra Gölcük-Bursa-Yalova yoluna saparak ulaşım sağlayabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Gebze Eskihisar’dan Yalova Topçular’a arabalı vapurunu kullanarak Körfez’i geçmenizdir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum