Samsun Ladik Gölü

Samsun’da gezilecek yerler arasında bulunan Ladik Gölü, Ladik ilçesinde yer almaktadır. Samsun’un Ladik ilçesi, Akdağ Kayak Merkezi ile ön plana çıksa da Ladik Gölü de ilçenin önemli turistik yerlerindendir.

Samsun Ladik Gölü

Ladik ilçesinin doğu tarafında bulunan Ladik Gölü, 870 hektarlık bir alana yayılmıştır. İlgi çekici bir sit alanı olan gölde yüzen adacıklar (Torf Madeni) yer almaktadır. Yüzen adacıklar ile ilgili Türkiye’de ön plana çıkan yer, Bingöl Yüzen Adalar‘dır. Gölün etrafı dağ ve orman manzarası ile çevrelidir ve görülmeye değer bir doğa güzelliği oluşturmaktadır.

Gölde balıkçılık faaliyetleri de yürütülmektedir. Gölde turna balığı, tatlı su levreği, tahta balığı, sazan, kızılkanat gibi balık türleri yaşamaktadır. Bu balık türlerinin yanı sıra bölgede tatlı su ıstakozu da bulunmaktadır.

27 Temmuz 1997 tarihinde gölde kuş gözlem gezisi yapılmıştır. Gezi sonuçlarına göre bölgede Gece Balıkçılı, Alaca Balıkçıl, Küçük Ak Balıkçıl, Erguvanı Balıkçıl, Kara Leylek, Yeşilbaş, Uzunbacak, Kızkuşu, Yeşil Düdükçün, Karabaş Martı, Gümüş Martı, Sumru, Küçük Sumru, Ak Kanatlı Sumru ve Turna kuş türleri tespit edilmiştir. Bu kuş türlerinin yanı sıra Kaya Güvercini, Tepeli Toygar, Tarlakuşu, Kızıl Sırtlı Örümcekkuşu ve Boğmaklı Ardıç türleri de gölün diğer kuşlarıdır. Zengin kuş türleri nedeniyle göl, Önemli Kuş Alanı (ÖKA) olarak nitelendirilmektedir.

Samsun Ladik Gölü
Samsun Ladik Gölü

Ladik Belediyesi Mavi Göl Tesisleri

Gölün kenarında Ladik Belediyesi’nin inşa ettiği Mavi Göl Tesisleri bulunmaktadır. Yaz-kış hizmet veren Ladik Göl Tesisleri’nde ziyaretçiler için hazırlanmış olan kamelyalar, restoran, deniz bisikleti işletmesi ve rekreasyon alanları bulunmaktadır.

Ladik Belediyesi Göl Tesisleri
Ladik Belediyesi Göl Tesisleri

Ladik Gölü’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Ladik Gölü, Ladik ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktadır. Samsun-Amasya Taşova karayolunun hemen kenarında bulunan göl, Samsun şehir merkezine ortalama 85 kilometre uzaklıktadır. Samsun’dan Taşova’ya giden otobüsler kullanarak göle ulaşmak mümkündür. Özel araç ilegöle gidecek olanlar ise Samsun-Havza karayolu üzerinde bulunan Ladik sapağından sapıp ve Ladik ilçesini geçtikten sonra yol kenarındaki göle ulaşabilir. Gölün tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktaları Samsun Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum