Bursa Soğanlı Botanik Parkı

Yeşil Bursa’nın doğal güzellerinden biri olan Bursa Soğanlı Botanik Parkı, Bursa’da gezilecek yerlerden bir tanesidir.

Şehre oksijen sağlayan ana noktalardan biri olan Bursa Botanik Parkı, Bursalıların yararlanması amacıyla 1995 yılında yapılmaya başlanmıştır ve 24 Nisan 1998 tarihinde halkın kullanımına açılmıştır.

400.000 metrekarelik bir alanı kapsayan Bursa Botanik Parkı, verimli bir ova üzerine kurulmuş bir parktır. Doğanın huzurunu yaşayabileceğiniz Botanik Park içerisinde bitkisel araştırma ve bilimsel çalışma yapmak için de uygun ortam bulunmaktadır. Park içerisinde 150 farklı türden 8.000 ağaç, 76 farklı türde 100.000 çalı, 20 farklı türden 50.000 yer örtücü ve 27 farklı türden 6.000 gül yer almaktadır.

Bursa Soğanlı Botanik Parkı içerisinde 3 tane büyük gölet, 1 tane su oyunları havuzu, 2 tane çocuk oyun alanı, 4 tane tuvalet, 2 adet büfe, bisiklet evi, pastane ve idari bina bulunmaktadır. Ziyaretçilerin bütün ihtiyaçlarını karşılaması için hazırlanan binalar, yeşil örtüyü bozmayacak şekilde ve en az miktarda yapılaşma olacak biçimde planlanmıştır.

Bursa Soğanlı Botanik Parkı
Bursa Soğanlı Botanik Parkı

Bursa Soğanlı Botanik Parkı’nda Neler Yapılır ?

Bursa Botanik Parkı, güzel bir doğa yürüyüşü için Bursa’da tercih edilebilecek en iyi yerlerden bir tanesidir. Park içerisinde 12 kilometrelik doğal yürüyüş yolları bulunmaktadır. Yürüyüş yolunun haricinde doğal koşu yolu ve 1 kilometrelik asfalt kaplamalı bisiklet yolu bulunmaktadır. Yani sağlıklı yaşam için Botanik Park’ta yürüyüş veya koşa yapabilir, bisiklet sürebilirsiniz.

Bursa’da doğa fotoğrafı ve özellikle makro fotoğraf çalışmaları yapacak bir yer arıyorsanız, Soğanlı Botanik Parkı tam size göre bir yerdir. Park içerisinde pek çok güzel kare yakalama fırsatınız bulunmaktadır. Parkta yer alan Japon Bahçesi, İngiliz Bahçesi, Fransız Bahçesi, Gül Bahçesi, Açelya-Orman Gülü Bahçesi, Kokulu Çiçekler Bahçesi, Kaya Bahçesi, Renk Bahçeleri ve Şekilli Bitkiler Bahçeleri içerisinde hem doğanın keyfini çıkartabilir hem de fotoğraf çekebilirsiniz.

Bursa Soğanlı Botanik Parkı’nın dikkat çeken özelliklerinden biri de Bursa Evleri’nin benzerlerinin inşa edildiği bölümdür. Parkın güney bölümünde yer alan bu kısımda; 17’inci, 18’inci ve 19’uncu yüzyılda Bursa’da bulunan Halıcı İzzet Evi, Havuzlu Konak, Çift Bacalı Ev ve Abdülvahap Evi gibi tarihi yapıların birebir benzer örnekleri bulunmaktadır.

Bursa Botanik Parkı
Bursa Botanik Parkı

Bursa Soğanlı Botanik Parkı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Soğanlı Botanik Parkı, Bursa şehir merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Şehir merkezinden geçen 35/A, 15 ve 15/E numaralı otobüsler, Soğanlı Botanik Parkı’na gitmektedir. Bu otobüslerin haricinde kent meydanından Soğanlı-Botanik Park minibüslerine binebilir veya Bursa’nın Batı bölümünden Terminal otobüslerini kullanabilirsiniz. Parkın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz. Şehirdeki bütün turistik yerleri öğrenmek için Bursa Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 yorum