Antalya Side Sualtı Müzesi

Antalya’nın popüler tatil bölgelerinden olan Side, özellikle Antalya Side Sualtı Müzesi gibi dalışa uygun ortamları ile ilgi çekmektedir. Side dalış yerleri, Türkiye’deki dalgıçlar tarafından ilgi gören dalış bölgelerinin başında gelmektedir.

Antalya Side Sualtı Müzesi

Emekli SAS Komandosu Ahmet Gülaydın, 2008 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesinde Side’de dalış okulu açmıştır. Dalış okuluyla beraber Side’de dalış turizmine olan ilgiyi gören Gülaydın, bu doğrultuda Side Sualtı Müzesi’ni hayata geçirme kararı aldı. Girişimleri sonucunda Antalya Deniz Ticaret Odası devreye giriyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından verilen hibe desteği ile beraber 2014 yılının Eylül ayında çalışmalar yürütülmeye başlıyor.

Antalya Side Sualtı Müzesi
Antalya Side Sualtı Müzesi

Meksika’nın Cancun şehrinde bulunan Sualtı Heykel Müzesi (MUSA) ile ilgili yazımızı daha önce yayınlamıştık. Dünyanın en büyük sualtı heykel müzesi olarak bilinen MUSA’nın bir benzeri olan Side Sualtı Müzesi, sualtı turizmine büyük hareketlilik sağladı. Dünyanın en büyük ikinci sualtı müzesi olma amacı taşıyan Side Sualtı Müzesi’nde pek çok heykel bulunuyor.

Side Sualtı Müzesi için hazırlanan proje kapsamında farklı bölgelere deve kervanı, semazenler, Poseidon Heykeli, Kurtuluş Savaşı temalı heykeller gibi milli ve tarihi değerleri yansıtan farklı temalar bulunuyor. Sualtında şuan için toplam 110 adet heykel yer alıyor. Ayrıca bölge için bir diğer dikkat çekici yapı ise, batırılması düşünülen iki gemi. İstanbul ve Kocaeli’den getirilecek olan eski gemiler, batırılarak Side Sualtı Müzesi’nde sergilenecek.

Şuan gerekli düzenlemelerin yapılması devam etmektedir ve deneme dalışları gerçekleştirilmektedir. Denemelerin bitmesinin ardından, Side Sualtı Müzesi tam olarak hizmete girecektir.

Şehirdeki bütün turistik lokasyonlar için Antalya Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir